© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018

Pride Park Party

Champagnen stod på bordet när jag efter lite karaoke och planlöst letande efter fotoobjekt klev in i Champagnebaren. Min vän Fernando, författaren från Brasilien, som tagit på sig rollen som mecenat och stått för både onsdagens och torsdagens notor, hälsade mig välkommen med ett glas och en hjärtlig kram. Andreas Ferronato, den energiske DJ:n som kombinerar beats med sin saxofone frälste oss med sin show och vi som var där försökte tillsammans med Panos baddräktsmodeller få igång dansgolvet. Andreas är värd en större publik och det var lite synd att så få hade kommit till parken. Fredagen är svår och 18:00 kanske var lite tidigt. Vi som var där hade i alla fall roligt och njöt av Andreas härliga mix tillsammans med mer Champagne och ostron.

Fokus på Champagnebaren

I fredagens program för Stora Scenen fanns inga stora måsten. Leo B och Wigstockholm skulle gå på först vid 23:00 så det fanns ingen anledning för mig att stå och hänga på kravallstängslet framme vid scenen. Bättre att försöka koppla av en kväll och njuta. Champagnen var gratis och sällskapet intressant så det fanns ingen anledning att flacka runt efter någonting annat. Vid åttatiden började baren fyllas på med folk som förberedde för en Mini Ball, en sorts Celebration Cat Walk Show. Bakom arrangemanget stod The House of Revlon med bland annat en av initiativtagarna och kvällens värd Kevin Guerrero Comte.

Kevin Revlon: I am a fierce Bitch, let me vogue!

Så till musik sammanställd av DJ Jackie Forsberg och med Kevin Guerrero Comte som kommentator och konfrencier bildade publiken en scentunga med domarbordet vid ena kortsidan och showen körde igång. Kvällens domare var Daniel Revlon, Silva Prodigy och Michel Ninja

Tävlingskategorier
Runway
Vogue Fem
Sex Siren
Best Dressed
Vogue old way/new way

 

Pick a European flag - any flag.
Wrap yourself and walk for your tens revealing your garment for the battles. Your outfit is inspired by your chosen country - which country will be the winner!?

 

Bring it in yellow and blue, inspired by the European Union flag.

 

Paulina Poeizkova and Marcus Schekenberg were so clean yet sexy in their jeans and white tank top.

Starting at the beginning of the runway in your jeans and tank top, by the time you reach the end, show us your colorful sexy underwear. 

 

 

You are nominated to the Cannes Movie festival.

Make yourself ready for the red carpet.

A BAG IS A MUST!!! 

 

European royal guards - Choose a royal guard uniform from any European royal family, bring your performance to The Royal Court

A place where ALL are welcome!

Kevin Revlon eller Kevin Guerrero Comte, med rötter i Chile, växte upp i Tensta, en av Stockholms så kallade utsatta förorter. Kevin berättar om mobbing och hårda normativa begränsningar som satte stopp för kreativiteten. Hans kärlek till ballroomscenen har tagit honom till en mängd olika platser via London, Paris och Amsterdam till andra vogue-metropoler. Han är en av sju svenska medlemmar i The Iconic House of Revlon och är en av drivkrafterna inom Stockholms ballroomscen.

-Stockholm är en otroligt normativ plats, trots att vi utnämner oss för att inte vara det. Den är fylld av vita straighta cis-personer som gärna tar över, men även av exkluderande HBTQ-grupperingar. Vi ska absolut reflektera över behovet i Sverige men vi får inte försumma faktum att fler behöver denna plattform för att kreativt få uttrycka sitt inre, även i Sverige. Det fina med ballroomscenen är just mångfalden och inkluderingen av ras, kön och andra normbrytande identiteter. Det är en subkultur som accepterar alla kroppar, alla sexualiteter och främst alla etniciteter. Det är precis det som Stockholm och Sverige behöver. Ballroomscenen ifrågasätter och bryter den bekväma normen, säger Kevin i en intervju med Ninos Josef 11 maj 2018 på sajten kultwatch.se.

Det kändes som ett previlegium att få vara med om detta och träffa några av dessa dedikerade och engagerade personligheter. En som definitivt hade gillat detta hade varit min Brasilianske vän, men dessvärre hade vakterna hjälpt honom ut från parken strax innan föreställning. Även jag blev så småningom hänvisad till utgången efter lite för mycket vinglande i trappan upp till VIP-läktaren och alldeles för mycket Champagne.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018