© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Söndagsmys på Mälarpaviljongen

Festen var nu över och det som kvarstod var ett sammanfattande häng ute på Mälarpaviljongens pontoner ute i Riddarfjärden. Pride on Water var inställd på grund av omständigheter utanför vår kontroll enligt arrangören Pride Lake Parade. Arrangemanget skapades under pandemin för att erbjuda en Pride Parad anpassad till restriktionerna. Mälarpaviljongen bjöd ändå in båtfolk och andra för en mysig avslutning på Pride Week 2022.

– Vi bjuder in folk till att samlas framför Mälarpaviljongen med sina båtar, farkoster och alla slags flytande redskap, små eller stora. Vad det nu kan vara, sittringar funkar bra, till exempel, meddelade Mälarpaviljongens Arto Winter och Leo B. skulle se till att det fanns musik av DJ Jessica Wejhem och ett anpassat Quizz på sjömanstema för gästerna.

Jag hade lovat Leo redan när vi träffades på Norr Mälarstrand innan Paraden att åtminstone komma förbi med kameran, men inte stanna så länge. Filmteamet skulle också dyka upp.

Det blev en mysig avslutning efter en hel veckas Pride-spring. En lugn stund, lite småprat och begränsningar i fotograferandet. Skönt att inte vara ensam i den tomhet som skapas efter ett avslut. Låter kanske dramatiskt, men allt blir så intensivt och känslorna svallar så länge det håller på. När slutet kommer känns det tomt och lite fattigt. Vardagen knackar på och gör sig påmind.

Saknaden förträngs genom nya engagemang och 2022 rådde det inte direkt någon brist på evenemang, även om hösten närmade sig och de härliga utomhusaktiviteterna tenderade att bli färre. Arbetet med att färdigställa årets Pride Week blev nog det mest omfattande hittills vilket påverkat både publiceringar på Unikaboxen och min närvaro ute på stan. Nu är arbetet klart, Jag tackar åter igen alla som hjälpt mig, stöttat mig och deltagit framför kameran.

Vi ses igen nästa år på Stockholm Pride 2023 - Då jävlar gör vi det ännu bättre

 

get more from Stockholm Pride Week on unikaboxen.net

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022