© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023

Freakshow by Seymour Bottoms

Dragartisten och tusenkonstnären Seymoure Bottoms har en bred repertoar. Showen och partyt på Patricia var också ett releaseparty för artistens singel, Freak. Har följt honom sedan mitt samarbete med Lights Event sommaren 2021 och C'est La Vie Sundays. Blev mycket imponerad av hans olika stilar. En sorts burlesk circus i varitéform. Precis som clownen lika gärna kan framkalla gråt som skratt finns ett djup bakom masken och låten Freak blir rörande och träffsäker i sin enkelhet.

I know that I´m a freak, nobody wants me

Karikatyrer, humor och satir är ofta ett bra sätt att skapa förståelse. Ofta bättre än att presentera en utredning eller skapa nya lagar som ingen ändå respekterar. Problemet är att nå fram i bruset. Att frälsa redan frälsta gör ingen skillnad. Därför hoppas jag fler upptäcker de nya scenerna i Stockholm där det bjuds på burlesk varité som berör.

Tease Easy på Bonden Bar är en av dessa. Sista dagen i årets Stockholm Pride vecka, söndagen den 6 augusti, anordnades en Pride Edition och Seymour Bottoms framförde sin Freak. Unikaboxen var där. Ta del av reportaget och under Subkulturer hittar du fler reportage från Stockholms burleskscener.

Transperensen och den nakna sanningen på scenen speglar utsattheten för de som inte passar in i dagens samhälle. Det är inte bara en befriande show och ett sätt att bejaka en lust att få synas. Det är en demonstration. Se mig! Här är jag! Jag tror jag nämnt det tidigare, men tål att nämnas igen. Likheten med Cosplay är slående, även om de som tävlar i Cosplay är lite mindre nakna och varelserna hämtade från serier, spel eller filmer, så är grunden densamma. Lika mycket jobb och lika många timmar vid symaskinen och med limpistolen. Båda världarna öppnar upp till ett mer inkluderande synsätt där det fula kan vara det vackra och det som sticker ut blir spännande istället för skrämmande. Bilden ovan på Seymour Bottoms är från ett Tease Easy event tidigare i år. Jag hoppas att detta reportage gör dig nyfiken på genren och om du vill hålla dig informerad om kommande evenemang följ Seymour Bottoms på Facebook och Tease Easy på Instagram.

Freak - den officiella videon

 

 

Tack för en underbar natt

Seymour Bottoms, Fifi Fever, Midnight Harlot, Lady Obscuria, Sionainn, Felixx, Zizi Buffet, Sam Silver och alla ni andra sköna freaks som gjorde denna natt möjlig.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023