© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Miss Västerås Summermeet 2022

De tio finalisterna utsågs redan 2020 och har sedan dess väntat och väntat på att restriktionerna skulle försvinna och internationella sammankomster åter bli tillåtna. Troget har gänget suttit och filat på sin styling i över två år. Nu äntligen var det dags och nio av de tio utvalda kunde delta. Vid sidan av Miss-tävlingen deltog även fyra män i en tävling för att utse Coolaste Rockabilly Frillan.

Fredagens Miss-tävling föregicks av en modevisning ledd av Jaana Kallio Hemlin, bilden till vänster. Jag träffade denna entusiast och energiska entreprenör 2021 och gjorde ett litet reportage från hennes butik och café i Morgongåva - Hos Essibella i Morgongåva. Fiket och den fysiska butiken har hon lagt ner, men försäljningen av kläder och olika arrangemang kopplat till biltokigas behov av att anamma hela kulturen, har hon inte gett upp. För närvarande är butiken mobil och hon turnerar med Butik Essibella runt om i landet på olika meetings.

Bilden till höger är förra årets Miss Västerås Summermeet och modellen som det jobbats flitigt med ända sedan utnämningen 2019. Celine von Noir har fått pryda affischer, kringprodukter och programblad till årets Summermeet. Tillsammans med en av åets finalister Sofi Q driver hon Pinup Podden, en podd som rör sig kring gamla kändisar, vintage, retro, mode, hår, smink, bilar och vad Pin Up egentligen går ut på. 

Domarpodiet

På bilden nedan ser vi juryn som bestod av från vänster; Susanne Moëll – arrangör av Västerås Summer Meet, Tony Klintasp – fotograf, Jaana Kallio Hemlin – initiativtagare och ägare av Butik Essibella och Peter Sandberg sångare i Västerås eget Rockabillyband The Go Getters. Med vid bordets kortsida satt även Celine von Noir, vinnaren från 2019, som senare hade uppgiften att lämna över Miss titeln till årets vinnare.

Den påföljande presentationen av de nio finalisterna sker utan någon inbördes ordning och är en blandning av bilder tagna med modellerna både på och utanför den stora scenen mitt ute på Johannisbergs Flygfält. Skönhetstävlingar kan kännas lite passé och ytligt i en tid där vi alltmer belönar och uppmärksammar den inre skönheten, men jag gillar blandningen och presentationen där människan bakom den läckra fasaden också fick plats. Mixen av nationaliteter och åldrar bidrog också till att intresset och utövandet inte begräsas till en viss norm för hur en PinUppa ska se ut. Här kan faktiskt alla vara med. Alla kan inte vinna, men mina bilder visar ändå upp nio supersköna och stolta vinnare.

Vinnare av den åtrovärda titeln blev...

Efter juryns överläggningar kom så resultatet. Då hade jag lämnat scenen och höll på att utforska marknadsdelen på det väldiga området. Då träffade jag Tezz Von Rose och frågade om hon hade vunnit. - Nej, det blev hon Finskan med gula håret, sa hon utan minsta besvikelse. Och för mig var alla vinnare, men kul såklart för Devila Von Catlie, som nu kommer pryda affishen till nästa års Västerås Summermeet.

Grattis från mig och Unikaboxen!

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022