© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023

Höstterminsavslut på Kulturhuset Q

Den 2 december var det dags för eleverna att visa vad de lärt sig under höstterminenen hos Yvette Les Fesses. Yvette undervisar i Burlesque fusionLayali Dansakademi. För några av eleverna var det första gången med publik och naturligtvis lite pirrigt. För mig var det andra gången. I våras publicerade jag ett reportage där texten baserades på en intervju med Yvette och bilderna hämtades från vårterminsavslutet den 22 april på Kulturhuset Q, Yvette & The Assets. Den här kvällen var jag inte den enda fotografen på plats. Fotografen Anders Johnson hade anlitats. Han hade tagit med sig lite studioprylar och skapat en liten ateljé i foajén. För 25 kronor kunde gäster och artister få ett professionellt minne från kvällen.

Initiativet gav lite extra glamour och skapade en festlig stämning som vi andra fotografer kunde utnyttja. Allt var upplagt för en magisk kväll med burlesk underhållning, fest och dans. DJ-gruppen Trio med Vulva hade bokats för att sköta ljudet och se till att det fanns något raffigt att dansa till efter showen.

Mingel bland stjärnorna

Akt ett slut och dags för en liten paus och mingel i Champagnebaren med stjärnorna.

Fördelen med de lite mindre klubbarna är att stämningen blir väldigt familjär. Avståndet mellan publik och artisterna suddas ut och det skapar förutsättningar för mig att hitta en intressant mix av porträtt. Det ger mig också tillfällen att skrapa lite på ytan och skapa en dialog. Det är viktigt för mig och jag inbillar mig att det avspeglas i mina porträtt. Jag älskar verkligen att smyga runt i dessa sammanhang med min kamera, som på ett magiskt sätt nästan alltid öppnar upp till ett samtal. Samtalen kan vara allt från intima och avslöjande till ganska pragmatiska; -Var kan jag se bilderna? Den senare öppnar ändå upp för en liten beskrivning av mig och vad som driver mig. Jag får möjlighet att berätta om unikaboxen.net och i de allra flesta fall brukar det leda till ett utbyte av instagramkonton och kontaktuppgifter. På så sätt växer mitt kontaktnät och genom det ökar tillfällena där jag kan mingla runt med kameran.

Avslappnad avslutning på dansgolvet

 

Kvällen avslutades med mingel och dans. Dansgolvet och scenen öppnades för alla och det blev en härlig avslutning.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023