© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018

En av våra största

Åter igen fick jag tillfälle, genom Jimmie Hall som driver galleriet Wallery på Riddargatan, att möta en av vår tids största streetart konstnärer. Egentligen är det lite larvigt att kategorisera honom som streetart. Han är klassiskt skolad och sina alster placerar han både på betong och duk. Dale Grimshaw kommer från norra England, närmare bestämt från Lancashire, men har sin bas idag i London. Måleriet har alltid betytt mycket för honom, särskilt under ungdomsåren, som var en tuff period för honom. Det är egentligen först på senare år som Dale etablerat sig på gatan och blivit ett stort namn med uppdrag över hela världen. Trots framgången och revanschen från ungdomsåren är det en ödmjuk och kärleksfull person jag möter, som tillsammans med de vädjande ögonen på de upphängda dukarna manar till uppror och förändring. Brave New World ser jag som en uppmaning - ser du inte? Men gör någonting då?

Som vanligt hade Jimmie skapat den där rätta känslan. Inget vernissage utan något att dricka och skön musik. Det blev både lite California style från Gabriel von Malmborg och opera från en ung lovande student. Förutom inramning lockar Jimmies vernissage en mängd lokala konstnärer och givetvis vännen Fredric Sanabria, som nyligen arbetetat med Dale Grimshaw i konstprojektet Way Up Art, ett trapphus i Vasakronans hus på Mäster Samuelsgatan här i Stockholm, som målats med streetart av olika konstnärer. Bilderna nedan är från trapphuset. Fler finns på Instagram #wayupart

Nästan otäckt verklighetstrogna bilder som verkligen skapar känslor. Observera speglingen som Dale målat in i ögonen. Helt magiskt.

 

 

Stay tuned and keep that crazy feeling at unikaboxen.net

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018

Dale Grimshaw Home | @dale_grimshaw | Wallery Gallery Home | @wallerygallery