© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Halloween Samba Workshop

Lady hade bjudit hit Ana Arruda, Brasiliansk sambainstruktör bosatt i Finland, för att leda en intensiv workshop i två dagar 30-31 oktober, som även innehöll en fest på lördagskvällen. En riktig Halloween Carnaval på Loquerian i Sjöstaden med extra allt och en möjlighet för deltagarna att praktisera i high heels och sambadräkter. Det blev en härlig kombination av läskigheter och paljetter. Lady hade tagit med sig en hel garderob med läckra och passande huvudbonader med fjädrar, paljetter och allt.

För att se till att hela huset skakade av rytmiska tongångar hade förutom Bateria Filhos do Samba, Dj Wes bjudits in och han såg till att vi fick en passande ljudbild hela kvällen, när inte Moralito dirigerade sin trumorkester.

Det är så roligt att bli inbjuden till dessa kärleksfulla tillställningar och det har blivit ett antal genom åren, vilket skapat en samhörighet där de flesta nu känner en trygghet när jag dyker upp med min kamera. Deltar jag på en lektion brukar Lady presentera mig då deltagarna ofta kommer från hela Sverige. Den här kvällen fick klara av den biten själv, vilket inte var några problem eftersom kvällen inleddes med en gemensam middag. Min bordsgranne hade rest från Örnsköldsvik för att delta i workshopen och berättade om hur Samban lever där uppe. Bristen på ljus och värme i Norden är säkert en anledning till att intresset är så stort som det är här.

Under kvällen dök ett bekant ansikte upp, Johan von Friedrich, mannen bakom Bar Brasil och inomhuskarnevalerna på Münchenbryggeriet. Inte som gubben i låden direkt utan ganska naturligt, då både hans och Ladys arrangemang har många gemensamma nämnare. Dj Wes är ett exempel som varit ett naturligt inslag när jag deltagit på Carneval Cruise 2019 och Carnaval de Estocolmo både 2018 och 2019. Tidigare i år träffades vi på Magasinet när Johan körde en konsert med Fabio Carnerinho. Nu hade Lady engagerat honom vilket var roligt och gav lite extra krudda åt arrangemanget.

Fick till ett par videos för att komplettera mina bilder, eftersom det är svårt att med stillbilder förmedla sambans rörlighet och rytmiska uttryck. Båda finns på Unikaboxens You Tube kanal tillsammans med annat smått och gott, men även inbäddade här.

 

Tack för ännu ett kärleksfullt möte!

Tack vare Lady fick jag ta del av denna festliga del av hennes arrangemang Halloween Workshop med Ana Arruda och jag längtar redan till nästa. Det gäller nog inte bara jag, utan gäller alla som behöver ljus, värme och kärlek. I synnerhet nu under årets mörkaste tid.

Följ Lady BomBom på Facebook så du inte missar nästa evenemang!

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021