© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Tionde året med Leo B

Sitt Down-Hattis, ett coronaanpassat event utan själva hattparaden från Preemmacken till Mälarpaviljongen längs med Norr Mälarstrand. Ute på pråmen var dock stämningen hög och förväntansfull som vanligt. Glädjen över att få träffas och umgås, om än med avstånd och respekt, var om möjligt ännu större än tidigare år. Arto, ägare och entrévärd såg som vanligt till att vi levde upp till Folkhälsomyndighetens krav och Leo B såg till att vi hade passande musik och något att skratta åt. Det blev en höjdpunkt för mig som älskar människor och en liten renässans för livet. Trots kyliga vindar var det vår i luften. En vår som hälsar livet efter corona välkommen och ger oss en liten vink av vad som väntar oss när väl vaccineringen är klar.

 

Lite positiv galenskap

Det finns så mycket galenskap just nu. Destruktiv galenskap som föder destruktiva rörelser. Därför är det så vansinnigt befriande med positiv galenskap som bara föder kärlek. Ända sedan den dagen jag läste att eventet skulle arrangeras längtade jag och såg fram emot första maj. Förväntningarna var höga och listan över människor jag saknat detta nådens år 2020 var lång. Alla var inte där, men blev samtidigt överraskad när kompisar dök upp som jag inte räknat med. Det blev en toppenkväll. Kanske snarare eftermiddag, eftersom våra festvanor förändrats. En helkväll börjar redan vid 15 och orkar du fullfölja håller du på ända till 20:30. Annorlunda, men ger pigga ben även dagen efter. Mycket av det vi förändrat under pandemin kommer säkert leva vidare, men kanppast denna påtvingade sed.

 

Namnkunnig Jury

För att kora årets huvudbonad hade eliten i Showbiz samlats. Någon närmare presentation tror jag inte behövs. Det som kan nämnas är att det bara var Babsan som hade egen huvudbonad med sig. Jonas saknade uppenbarligen en eftersom han lite senare balanserade en petunia i kruka på huvudet. Bildbevis på detta saknas tyvärr i detta reportage. Det var en enig jury, som efter att deltagarna passerat honörsbordet samstämmigt enades i ett resultat. Shirley presenterade juryns beslut och var först lite tveksam att använda micken, eftersom den fått lite för mycket av Leos läppstift på sig.

Vinnare blev den ekologiska melonen!

Inte ensam fotograf

Ulla MAMARAZZI Andesong är i det närmaste hovfotograf på Mälarpaviljongen. Hennes insta-flöde @ullaandesong är imponerande och är hon på plats är bara det en garanti för hög kvalitet med många spännande gäster. Dagen till ära hade hon ny kamera. Ännu en fotograf som gått över till spegelfritt. Kanske dags för mig också, men då blir det nog en Nikon. Ulla hade gått över till Canon. Oavsett är det väldigt roligt att jobba parallellt med en annan fotograf och utbyta lite idéer. Särskilt Ulla som är ett så välbekannt ansikte. Det avdramatiserar och skapar bättre förutsättningar för mig också.

 

 

Ser fram emot mer på Mälarpaviljongen

Nu hoppas jag verkligen att detta bara var början och att vi i sommar närmar oss det normala. Inför den senaste Stockholm Pride festivalen 2019 var det Pre Party på Mälarpaviljongen, så jag frågade Lars-Åke Babsan Wilhelmsson vad han trodde och visste om årets festival.

-Nej det blir inget. Det jag fortfarande hoppas på är att vi ska få spela Galda Änkan på Nöjesteatern i Malmö, svarade han och var uppenbart bekymrad. Han hade verkligen sett fram emot den rollen som nattklubbsägaren Emanuell. Operetten skulle haft premiär 2020, men allt sköts upp till 12 februari i år. Eftersom pandemin och smittspridningen fortfarande pågår och vi ännu inte sett några lättnader i de restriktioner som begränsar antalet besökare vid offentliga sammankomster ser läget dystert ut.

Som det ser ut nu så planeras det i alla fall fullt ut för World Pride i Malmö och Köpenhamn.

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021