Det var en underbar lördag med klar hög luft, blå himmel och en lågt lysande sol som kastade magiska skuggor i slottsparken.
Fans av UNIKABOXEN.NET vet redan att inne i slottet finns en tårt- och kakbuffé som tar andan av de flesta fikaälskare. Med andra ord var det upplagt för en kanonlördag med hela familjen.

Ibland behöver man öppna ögonen för att se. Då menar jag verkligen stanna upp och titta ordentligt. Vi har inte alltid tid och ro till det. På väg till jobbet har vi fullt sjå att skydda oss och hålla oss på betryggande avstånd från joggare, cyklar och annat som hotar i storstadstrafiken. Då kan det vara befriande att åka ut till landet och i sakta mak promenera i en skog eller parkanläggning.

Våra ögon behöver ljus och när solen lyser är det lättare att se och allt blir också mycket vackrare med rätt ljussättning.

Svensk höst har oftast några dagar med perfekt ljussättning, som kläms in i ett annars kompakt regngrått dunkel. När dessa dagar infinner sig gäller det att passa på. Jag tar gärna med mig kameran. Kamerans begränsade synfält underlättar för mig att upptäcka detaljer i färg och form.

och allt som dött blir återfött... Kan man lita på det?

När man ser årets skiftningar, när träden förlorar sitt bladverk på hösten, vilar under vintern, för att sedan till våren skjuta nya skott och under sommaren visa upp sig i sin fulla prakt igen, är det frestande att tro att även vi människor kan börja ett nytt liv efter döden.

Och på sätt och vis återföds vi väl, vi förmultnar och vissnar och ger näring åt jorden. Att alla själar skulle rymmas i en himmel eller förpassas till någon annan helig och underbat plats verkar osannolikt. Det skulle vara väldigt trångt där i så fall, men minnet av någon vi älskat finns kvar i livet och ryms i våra hjärtan.

I våra hjärtan ryms hur mycket kärlek som helst. Där kan det aldrig bli för trångt och kärlek kan ingen få för mycket av.

Kärleken till de vi älskat blir våra goda andar som hjälper oss på livets ibland ack så krokiga stig. Genom att leva ett gott liv och göra gott slipper du onda andar som plågar och försvårar din stund på jorden.

Naturen kan vara hård och kall. Allt överlever inte vintern. Så är det för oss människor med...

 

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2012