© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2015

Det är inte bara snön som faller...

Hela publiken och jag faller pladask för denna rocklegendar, som har så mycket mer på sin repertoar än bara monsterhiten Det är inte snön som faller. Anders F gjorde sin första inspelning redan 1958 och har sedan dess givit ut över tjugo fullängdsskivor, vid sidan av sin passion för design och det egna designföretaget Matchbox. Anders F har också skrivit böcker och givit ut tidsskrifter. En mångkonstnär med samhällsengagemang och begåvning, som hela tiden gått sin egen väg utan kompromisser. Musikaliskt står Anders F i ett fack för sig och har så alltid gjord. I början var det engelska språket dominerande, men efter drygt 300 låtar övergick han till att skriva på Svenska och blev en av våra största förebilder när det gäller Svensk oberoende rock.

For the fans!

Showen är intensiv och inleds och avslutas med ...snön som faller. Inledningsvis en suggestiv lugnare variant för att sedan som final framföras punkigare och intensivare än någonsin. Som på en jazzkonsert får musikerna tillfälle att visa upp sina färdigheter med varsitt litet solo. En riktigt härlig konsert på ett härligt ställe. Jag hoppas att artistbokaren Fredrik Gleisner och krögaren Jerry Christiansen fortsätter på detta sätt, för då var det inte sista gången jag besöker Stallet i Smedjebacken.

 

Och fansen börjar bli lite till åren de också, men engagemang och hängivenhet är större än någonsin. Tack alla som bidragit tiil denna musikaliska högtidsstund.

 

Stay tuned and keep that crazy feeling at UNIKABOXEN.NET...

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2015