© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2012

På 24 orter, från Boden till Halmstad, har Anna-Lotta mött lokala körer och spridit innerlig julstämning tillsammans med pianisten Andreas Landegren och gästartisten Ninni Bautista. UNIKABOXEN.NET™ var med och njöt av konserten i Stockholm. I Stockholm fick trion hjälp av en mastodontkör bestående av tre körer;  Tonsillerna, Handens kyrkokör & Vislustan under ledning av dirigenten Lisa Bengter.

Ninni som nybliven mamma berättade i ett mellansnack en liten gullig amningshistoria:

Jag satt och ammade min bebis när min vänninas son, som för länge sedan passerat det stadiumet, fastnade med blicken på mig och det såg ut som han mindes hur det en gång var. Han reser sig hastigt upp, öppnar blusen på sin mamma, tittar ner och utropar:
- De är kvar! Varför då?

Appropå den norrbottniska tonaliteten sa Anna-Lotta i ett mellansnack hur man uttrycker sig i Piteå när någonting är bra.

Jo, nog gick det att lyssna på eller Int va de det sämsta...

Efter ett gig i Norrbotten kom det fram en kille till Anna-Lotta och sa:

Frugan tyck du e bra, men ja tyck du är för mager...

Anna-Lotta Larsson är en fantastisk sångerska och jag är ledsen att jag inte riktigt fattat det förrän nu, men i stjärnglansen var det en stjärna som lyste klarast denna decemberkväll och det var du Ninni. Andreas var helt fantastisk och körerna gav tyngd och inramning åt arrangemanget, men det var du Ninni som övertygade och satte toppstjärnan på denna musikaliska julgran. Tack Ninni!

Efter konserten var det skivsignering, kramkalas och en möjlighet för alla att tala om hur bra konserten var. Förutom två riktigt läckra julmedleys var Adams julsång konsertens största behållning. För mig har det alltid bara funnits en version och det har varit Jussi Björlings, nu har jag ett alternativ. Helt otroligt!

STAY TUNED AND KEEP THAT CRAZY FEELIN BY VISITING MORE FROM US