© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023

Inte lika publikt

Samma mobila scen, men med en inte lika central placering. I västra delen av Vesterbro ligger Enghavepladsen omgiven av restauranger och ett populärt ställe för umgänge. Ännu lite längre västerut ligger Enghaveparken. Tidigare en koloniträdgård nu en modern parkanläggning med en särskild logistik för att undvika översvämningar i stadsdelen vid kraftiga regn. En park som förenar nytta med nöje i ett tätbebyggt område med behov av fria ytor för aktiviteter och lite grönska.

Repertoaren från scenen var densamma som kvällen innan, men med begränsningar i antal artister. Detta var en mer familjär föreställning där framförallt sambaskolorna från København visade upp sig för den lokala publiken. Fler barn, färre turister och en mindre mängd alkohol.

Ett bevis på den mer familjära stämningen var när hela publiken blev vittnen till ett offentligt frieri. Romantiskt och vågat. Tänk om hon sagt nej.

Variationen av koreografi och dräkter speglar Charlotte Petersens vision med att inkludera allt som är flot, sjovt og ren fest i dansen. Ända sedan starten av Salsaevents.dk 2006 har hon undervisat i en rad olika danser och uttrycksformer. Allt från striptease och lapdance till olika latinamerikanska dansstilar. Genom bildandet av sambagruppen As Tamburzudas 2011 har den Brasilianska samban med full mundering avseende dräkter och levande trummor fått en alltmer betydande roll, utan att för den skull göra avkall på hennes inkluderande attityd. Därför blir CPH Carnival en härlig mix av dansuppvisningar som lockar och förför publiken. Ute i Enghaveparken hade publiken en mer traditionell roll än kvällen innan på Rådhuspladsen. Det var trots allt dagen efter den stora festen och många satt till och med ner och beskådade uppvisningarna. Maria Hviid Nielsen danslärare på Blå Himmel och ordförande i föreningen Copenhagen Carnival fanns naturligtvis också på plats och var med på scenen, men min uppfattning är att det var Charlotte som dirigerade presentationen. På programbladet förtydligades detta med; As Tamburzudas present...

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023