© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013

Som av en händelse fick vi nys på en konsert i gasklockorna. Varför inte tänkte vi och begav oss till Gävle. Vi checkade in på ett hotell i city, käkade en bit mat på ett schysst hak och tog sedan en taxi ut till hamnområdet där de Bobergska gasklockorna ligger. Utanför den stora klockan väntade Micke och Vesa från Razor Back´s Production som arrangerade konserten med Cash is King. De hade parkerat sin för ändamålet mycket passande Oldsmobile alldeles utanför ingången. En vacker skapelse. Bara den och att få träffa Micke och Vesa gjorde resan till Gävle mödan värd.

Dagen efter konserten kunde man läsa följande i Gävle Dagblads nätupplaga:

Succé för Cash Is King

Cash Is King gjorde comeback. En visserligen tillfällig men desto mer efterlängtad återförening i Stora Gasklockan.

Uppemot 500 personer, de flesta från Norduppland verkade det som, och arrangemanget blev en succé inte bara för Cash Is King utan också för föreningen Razor Backs produktionsteam. ”Hela publiken började hoppa och jag trodde golvet skulle rämna när bandet avslutade med Ghost Riders In The Sky”, sa Vesa Visuri i arragörsstaben efteråt. Återföreningen i Gasklockan gjordes med anledning av att det är tio år sedan som både ”The man in Black” (Johnny Cash) och hans maka June Carter gick bort.

Har letat efter lite bakgrundsmaterial om bandet, men det var ganska svårt att hitta något. Bandet är i alla fall ett Gävleband och de spelar musik ur Johnny Cash´s repertoar. Något som de gör väldigt bra. Hittade i alla fall en tjej som bloggar på nätet, kallar sig för Rosetta (http://rosetta.bloggplatsen.se) och gillar bandet.

Genom hennes blogg fick jag reda på bandmedlemmarna och hur allting en gång började.

Bandet frontas av Marcus Odby och Michaela Norgren.

Övriga medlemmar i bandet är Micke Eriksson, Sverker Magnusson, Danne Königsson och Alec Alenius.

Bandet bildades inför en spelning på Cityfesten i Gävle 2007 och det fanns inga egentliga planer på att fortsätta, men publiken ville ha mer. Mycket mer och Cash is King blev snabbt ett begrepp i musiksverige. I fem år turnerade bandet innan det var dags för en paus. För endast en spelning återbildades bandet i år.

Det var en stor ära för mig att få vara med på denna exklusiva spelning i stora gasklockan till minne av The Man In Black.

Publiken vill fortfarande ha mer, men bandet är osäkra på om det blir några fler spelningar.

Cash Girls poserar i pausen.

Konserten, musiken och scenen var kanon, men det var den härliga stämningen och alla stolta människor som fyllde mitt hjärta.

Kvällen där i Gävle blev ett minne som jag kommer att bära med mig länge.

Även om jag ägde en Volvo Amazon med fårskinn på instrumentbrädan när jag var 18 kan jag inte helt identifiera mig med raggarkulturen, men nog verkar de ha det kul.

Stoltaste bönan i stan behövde en rejäl kudde bakom ryggen för ratta denna fantastiska Chrysler. Snacka om vrålåk!

Nedan några andra länkar för att hitta den rätta cruising och rockabilly känslan.

stay tuned and keep that crazy feeling at UNIKABOXEN.NET

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013