© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Lesmer Solenzar & Calle Luna Quartet

Utan tak och restriktioner ovan takåsarna i centrala Stockholm flyttade Havana in och bjöd på en varm bris från Karibien lördagen den 9 juli. Det var trångt, svettigt och helt underbart. Det dansades salsa och kvällen till ära bjöds det på Kubansk Son. Den energiska Kubanska dansen som kännetecknas av exakt fotarbete och dramatiska pauser framfördes av Susie Häggqvist och Angel Zama Fernández, båda instruktörer från Sinclairs Sabor Latino Dance Academy.

Det märks att livet är tillbaka och människor åter börjar våga ta i varandra. Det blir en härlig motpol till allt elände som sker och ställen som Stockholm Under Stjärnorna en oas att fly till, för att samla kraft och insupa kärlek och livsglädje.

När Lesmer Solenzar och gänget tystnat och plockat ner sina instrument tog Raymon Sanchez aka DJ Raymond vid. Från högtalarna ljöd Salsa On2, Salsa Cubana & lite Bachata.

Det blev en sån där sommarkväll som man tror inte finns när november-mörkret lägger sig som en svart sopsäck över stan. Det gäller att passa på nu, att konsumera så mycket som möjligt för att klara av vintern. Även om vi har klubbar och evenemang som kan lindra är det nu på sommaren som känslorna blommar och människorna lyser av kärlek. En härlig tid.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022