© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2016

Stockholm Pride och Rille Hante presenterar en glittrande schlagerkväll för mångfalden!

...och så sparkade allt igång!

En kort presentation av Claes-Johan CJ Larsson från eventbyrån Initiativ tillsammans med Behrang Miri med vana från Mello både 2013 och 2015 och allas vår Rickard Söderberg, som gjorde debut i Mello 2015. Kvällens värdar och presentatörer utlovade en kalaskväll för alla entusiaster av Melodifestivaler och Eurovision tävlingar. Det lovade gott och förväntningarna skulle införlivas visade det sig.

Först ut ett potpurri av våra sex välkända Svenska Eurovinnare framfört av tjejeran i Three D ackomangerade av The Sidemen.

Abba - Waterloo 1974

Herreys - Diggiloo diggiley 1984

Carola Häggkvist - Fångad av en stormvind 1991

Charlotte Perelli - Tusen och en natt 1999

Loreen - Euforia 2012

Måns Zelmerlöw - Heroes 2015

Uppvärmda fick publiken sedan sitt lystmäte i en sprakande kavalkad av lysande stjärnor

Anna Sahlin Wahlsteen har värmt våra mellohjärtan sedan 2002, då hon tävlade för Estland i Eurovision Song Contest. Vi lite äldre kommer även ihåg hennes söta anlete från Lasse Hallströms filmatiseringar av Astrid Lindgrens Alla vi barn i Bullerbyn 1986 och 1987, där hon spelade Anna.

Monsterhiten Se på mig som slutade trea 1995 värmer fortfarande lika skönt

Hälsingebruden med den tunga rockpipan ställde upp i Mello 2009, gick inte vidare, men ikväll gick hon hela vägen, rakt in i publikens hjärtan

I duett med den smått magiske Rickard lyfte de tillsammans Rickards bidrag One by one från förra årets Mello till nya höjder.

 

Favorittippad och från ett land med statligt etablerad homofobi gjorde Sergey allt för att övertyga publiken att han åtminstone är för en värld där alla är lika mycket värda. Jag tycker att charmtrollet lyckades ganska väl.

Det Finlandssvenska yrvädret representerade Finland i Eurovision 2013 med Marry Me, men tävlade även i årets Mello med låten Faller. Låten gick inte vidare från delfinalen i Malmö. Krista eller Kristin som hon egentligen heter tillhör den i Finland Svenskspråkiga minoriteten i Finska Österbotten, men bor sedan en tid tillbaka i Helsingfors.

Hon kanske inte har så stor repertoar, men det spelar ingen roll. Hennes härliga utrycksfulla scenspråk när hon framför sin vädjan, Marry Me, charmade alla och lockade den manliga delen av publiken till vilda kommentarer.

En riktig publikfavorit!

Vad vore en schlagerkväll i samförståndets tecken utan allas vår favoritpudding,
Lars-Åke Babsan Wilhelmsson.

Förra året ställde hon upp i Mello med låten Don't Stop Believing och slutade tvåa efter Måns. Samma år skrev hon My Revolution som blev utsedd till det årets officiella Pridelåt.

Hon vann Svenska folkets hjärtan redan 2009 när hon deltog i Idol och slutade på fjärde plats.
2010 blev hon utsedd till årets homo på Gaygalan i Stockholm.

Kvällen till ära hade Mariette tagit med sig en bedårande co-pilot som jag dessvärre inte har lyckats hitta namnet på.

Ikonen och veteranen med fyra Mellodeltaganden slår det mesta. Magiskt när hon än en gång framförde tillsammans med publiken ABC.

Vi älskar dig Anna Book!

Den lilla flickan med den stora, stora rösten. I verkligheten blir kontrasten ännu större. Fantastiskt!

Om Sergey från Ryssland fick epitetet charmtroll, vad ska jag då benämna Robin?

Som hämtad från en reklamfilm för Levis träder han fram på scen, men han är inte bara snygg. Han har en underbar och personlig röst som berör.
Mer från dig tack!

Nästan lika ikoniska som Anna Book

Med sitt bidrag Kom i Mello 2010 skrev dessa fagra nympher in sig i den Svenska schalgerhistorians Hall of Fame.

Disney på Svenska!

Tre älvor

Från vänster Bodil Bergström, Cecilia Kallin och Elina Thorsell

Still going strong - Richard rockar fett även utan gyllene skor

Året Svenska bidrag till resten av världen - Ett bidrag som sticker ut med en artist som sticker ut och vågar vara annorlunda - Grattis!

I klassisk stil äger du Helena!

En riktig entertainer av internationella mått. Helt underbar på scen. Lämnar ingen oberörd. Hennes närvaro och förmåga att inte bara engagera publiken utan även gänget som backar upp henne på scenen är imponerande.

Kvällens bästa framträdande!

Är man bara det minsta svag för rockriff och lite rasp i rösten
sänker Katrina dig direkt.

Här har vi återigen den där totala kontrollen och närvaron som bara vissa besitter. I likhet med Helena är hon en sann entertainer fast med en liten annan twist. Mer åt rock´n´roll. Kvällen får en ljuvlig avslutning när hela publiken sjunger Walking On Sunshine...

Stay tuned and keep that crazy feeling at UNIKABOXEN.NET...

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2016