© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Genom ett fönster på Gotlandsgatan

Ta på dig varma kläder stod det i inbjudan, så jag förstod att detta inte var ett vanligt vernissage. Jag förstod också att jag på ett eller annat sätt än en gång skulle få uppleva Paulina Wallenberg-Olssons gränslösa och helt magiska universum i form av Grebnellaw. Senast det begav sig var på Stockwig, där Paulina både var delaktig i arrangemanget och uppträdde. Kvällen blev magisk, annorlunda och kall. Från trottoaren utanför Candyland på Gotlandsgatan 76 stod vi några huttrande själar och tittade in genom skyltfönstret och fick ta del av en spännande värld accompanjerad av rytmisk och fantasieggande musik komponerad av Paulina. Avskärmningen och förhållandet, vi här inne och ni där ute, gjorde tillställningen extra laddad, särskilt när två lättklädda varelser helt plötsligt befann sig på trottoaren hos oss. En högtalare placerad på trottoaren gav oss i publiken ljud och eldsjälarna som driver galleri Candyland såg till att det fanns varmt vin i en termos för den som ville värma sig lite.

Det lilla You Tube klippet nedan och bilderna är ett ödmjukt försök att förmedla min upplevelse, men kan naturligtvis inte ersätta fysisk närvaro. Har du möjlighet att närvara på ett performance eller annat upptädande med Grebnellaw tveka inte. Det är något jag varmt rekommenderar.

Nu har jag beskrivit denna konstnärliga händelse som Performance Art och en trottoarföreställning i två akter. Paulina själv är noga med att behålla blott Grebnellaw som begrepp. Inga normer, inga gränser och ingenting som går att sätta i ett fack och jämföras. Det är naturligtvis en provokation på alla oss jämförelsefascister, som alltid behöver hitta en förklaring i något självupplevt, men Grebnellaw is NOT. Vill man går det naturligtvis bra att beskriva känslan inför eller efter ett möte. På Candylands hemsida finns en sådan beskrivning på Engelska:

Welcome to a non-specific exhibition, a reconstruction of the space, a further investigation into some new variants of Grebnellaw, as they evade immunity and present themselves at Candyland. The Grebnellaw is out to make an exhibition, and will bring portraits of their relatives and ancestors, perform some Pop bangers, as well as display some other things they’ve been working on lately. Welcome!

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022