© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Söndagsshow på Patricia

Mina andra söndag ombord på Patricia blev minst lika innehållsrik och fantastisk som den första. Arrangemanget ger mersmak och en längtan till nästa söndag. För mig är just söndag en utmärkt placering, då en normal söndag kan innehålla en viss bitterhet över att veckan är slut och en viss ångest för återgången till vardagen. Istället genom C'est La Vie - Sundays får veckan ett pampigt avslut och en energiboost inför arbetsveckan.

Adam Spjuth och sin alterego Imaa Queen var åter central denna söndag. Den fräcka pudeln i Disneys Oliver och gänget hade stått förebild för kvällens fantastiska skapelse.

- I kväll presenterar jag mer av mig själv, sa Imaa Queen i introduktionen. Hen var helt magisk och en vacker frontfigur för kvällens musikaltema. Tillsammans med de andra värdhennorna levererades en show som fick publiken att både gråta och skratta. Vacker skönsång kombinerades med fräckhet och discodunk och delar av publiken hade svårt att sitta still på sina platser.

Sammanfattningsvis sköttes ändå allt inom de gränser som myndigheterna deklarerat.

För mig var Storm Dunder kvällens stora överraskning. En fantastisk artist med en imponerande röstkontroll och resurser som skapade ståpäls. Storm Dunder imponerade både i Money från Cabaret och i sin egen komposition Your Clown. Wow, detta vill jag se och höra mer av!

På plats för att fylla på mellan akterna fanns även denna kväll DJ Andreas Ferronato, han med saxen. Han blev dock lite försenad efter ett gig i Umeå och sex timmars väntan på flygplatsen.
Väl på plats var han runt med saxen och skapade stämning, i likhet med förra söndagen.
Han är själva definitionen på epitetet Hard Working DJ.

Det nya normala

Det pratas en hel del om återgången till det normala, det nya normala, för det som var innan pandemin är det inte säkert att vi vill gå tillbaka till. Jag har skrivit om det nästan normala och i inledningen av detta lilla reportage använde jag normal för att beskriva söndagsångest. Vad är normalt och vill vi egentliga vara normala? Är normal bara ett medelvärde, ett statistiskt begrepp för att beskriva en majoritet människor?

Jag har funderat en del och det är lite märkligt att vi idag 2021 fortfarande är så besatta av det normala. Schabloner används i utbildning och utredningar. Nyligen hade vi hemma hos oss en diskussion om kvinnligt och manligt. Sonen går en kurs och hade fått med sig hem en sorts hjälpreda för kommunikation där åtta personligheter presenterades, samt hur dessa personligheter kommunicerar som man respektive kvinna.

Det blev en vild diskussion där jag lite gammalmodigt försökte hävda behovet av att kunna beskriva manligt och kvinnligt, men att inte nödvändigtvis koppla manligt beteende till en man och vice versa. Fick inte något större gehör för detta då övriga tyckte att schabloner bara skapar förvirring och skeva förväntningar. Jag har tidigare skrivit om mansrollen och behovet av att begrava den en gång för alla, eftersom den i mitt tycke är roten till det mesta som kraschar i världen. Kanske behöver jag tänka om. Tänka utanför könsrollerna och fokusera på beteenden som inkluderar, stärker och utvecklar istället för att ge mig på alla män, som bejakar den traditionella synen på manligt beteende. De värsta konsekvenserna av traditionellt manligt beteende finns beskrivet i flera rapporter från NCK, Nationellt Centrum för Kvinnofrid på Uppsala Universitet, för den som vill få lite fakta.

C'est La Vie - Sundays är inte bara Män som gillar kvinnor, det är så mycket mer. Här bejakas männskligheten och vad vi människor kan förmå. Jag trivs i sammanhanget och blir accepterad för den jag är. Under hela denna pandemiska period har jag saknat frizoner som tillåter överraskningar, galna upptåg och kärlek. För mig som jobbar i strikta processer med fasta rutiner till vardags behövs något som bryter av och öppnar upp. Det ger mig visioner, inte bara något att fotografera och skriva om. Det får mig att leva!

Jag hoppas nu att vaccineringen ger resultat och att fler följer i Lights Events spår. För min del får vi se om det blir fler reportage från Patricia eller om jag hittar andra scener i sommar, där jag kan få utlopp för mitt skapande. Hoppas vi ses snart! #merprideföralla