© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Det här är inte musik, det här är kärlek!

Och det behövdes verkligen massor av kärlek i den råkalla Tivoliparken när regnet utmanade entusiastiska rockers. Devisen kommer från titeln på bandets andra fullängdsplatta som kom ut 2009. Debutplattan kom 2007 året efter bandets bildande. De ursprungliga och nuvarande medlemmarna var och är:

Martin Westers - Sång
Max Flövik - Gitarr
Ian-Paolo Lira - Trummor
Daniel Cordero - Slutade 2010 och ersattes senare av
Andreas Bladini - Bas

Hårdrocksfans med en lite snävare normkarta kring epitetet hårdrock gillar inte att den traditionella genren presenteras i sammanhang som Mello eller Pride. Lillasyster har uppenbarligen inga problem med det och oavsett scen bjuder bandet på rock och röj. Det är imponerade att bjuda på en sådan show, som det blev, för en så begränsad publik. Vi var kanske ett hundratal totalt i Tivoliparken och framför scenen ännu färre, men det hindrade inte Martin och grabbarna från att ge oss en riktigt bra och anpassad spelning.

Fredagen avslutades i öltältet där Jocke och Matte traditionsenligt bjöd på klassiker arrangerade för gitarr, bas och sång. Klockan ett fick vi lämna området på ordningsvakternas order och många fortsatte då på stans uteställen eller tog sig till tält och husvagnar på den intilliggande ställplatsen.

Sammantaget en mysig liten festival med hela arton bokade band. Vädret under fredagskvällen med ett envist regnande, skapade inget publikrekord, men visade hur lojala rockfans kan vara. Glad och tacksam för att jag och Unikaboxen fick vara med.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022