© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2014

Sista veckan på sommarlovet anordnar Stockholms kommun en kulturfestival med något för alla. För mig och många andra Stockholmare har detta blivit ett sätt att avsluta sommaren och fira in höstens block av obrutna arbetsveckor med en ordentlig kick-off. Årets festival slog publikrekord.

750 000 besök under de sex festivaldagarna gjorde 2014 års upplaga av Stockholms Kulturfestival till en ordentlig publiksuccé

Innan konserten hade jag läst presentationen på hemsidan för Stockholm Kulturfestival:

Liv Warfield är ett starkt lysande stjärnskott på den internationella musikhimlen. Hon upptäcktes av Prince och togs in som den senaste medlemmen i den amerikanske musiklegendarens band New Power Generation. Deras karriärer flätades snabbt samman och Prince har både producerat och skrivit låtar till Warfiels nya skiva "The Unexpected".

Den unga soul-, funk- och R&B-drottningen spås en lysande framtid och att för första gången uppleva hennes röst och scenperson live, har liknats med chansen att möta en modern och pånyttfödd Aretha Franklin.

Liv Warfield kommer till Stockholms Kulturfestival med ett sexton musiker starkt band som bland annat innefattar blåssektionen från New Power Generation. Den mäktiga ensemblen och rösten som kan vara en av vår tids största bådar om lika delar känsla och tryck på festivalens grand-finale!


Den mystiske gitarristen och de magiska saxofonisterna BK Jackson och Marcus Anderson från NPG Hornz.

Förväntningarna när jag stod där på Gustaf Adolfs Torg var med andra ord uppskruvade till max...

...men det skulle visa sig att Liv levde upp till de med råge. Fan vilken bra konsert!

Sånt jäkla tryck och vilka musiker!

Genom åren har det blivit en hel del konserter och många bra konserter har det blivit, men efter det här framträdandet har jag en given favorit, Liv Warfield. Helt oförklarligt att DNs recensent skrev ner henne och gav upplevelsen en 2:a. Med andra ord underkänt. Hen måste varit sjuk.


Saxofonisten BK Jackson och trumpetaren Lynn Grisset från NPG Hornz tillsammans med den ståtlige basisten.

Livs energi och förmåga att bjuda på sig själv från scenen smittade av sig och resulterade i en oförgömlig show där hon tillsammans med sitt team och publiken skapade magi. En magi som inte går att bränna ner på en CD. Den måste upplevas på plats.

Det finns många duktiga sångare och många artister som kan göra bra låtar och mästerliga plattor som aldrig går att tröttna på, men det finns inte lika många artister som kan ta en scen och hänföra en publik på samma sätt. Liv Warfield kan det och jag kan inte få nog av henne, vill bara ha mer.


Trombonisten Joey Rayfield saxofonisterna Adrian Crutchfield och Keith Anderson samt charmtrollet med den gudomliga rösten som skötte backvocals.

Skivan The Unexpected tog snabbt slut i skivståndet vid scenen, men jag fick tag på den senare efter några dagar. Hade lite svårt till en början att ta till mig den , men nu när stormen efter konsertupplevelsen lagt sig fungerar den alldeles utmärkt. En rivig platta med tungt blås, omväxlande lugna partier och lite gitatarrdist. Allt snyggt producerat med gott om utrymme för Livs elektriska röst. Nedan följer ett axplock av mina bilder från konserten, för att hedra denna Souldrottning upptäckt av en Prince...
Stay tuned and keep that crazy feeling at
UNIKABOXEN.NET


© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2014