© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013

Det är någonting speciellt med de här grabbarna och jag tror att mycket ligger i de två sångarna, Gustaf Norén och Björn Dixgård, och kombinationen av deras röster. Att ge sig på en av landets största och mest folkkära diktare, tonsätta och göra en hel skiva låter naivt och som ett projekt dömt att misslyckas.

Men detta är inget vanligt pojkband. Med värme, djup och en smärtsam mognad presenterar de en ny Fröding för en ny publik.


Ovan stilstudie av Björn Dixgård

Live blir projektet Infruset ännu mer påtagligt och när Gustaf Norén, en av de två eminenta sångarna, i ett mellansnack, berättar om barndomsvännen och den nu framlidne Kristian Gidlund, får fortsättningen en ännu större mening och Frödings texter når djupare in i publikens redan vidöppna hjärtan.

Magiskt är kanske en beskrivning som får en ringa betydelse efter ett alltför flitigt användande i recensioner, men scenografin, närvaron i arrangemangen och den lyriska publiken gjorde den här kvällen på Gustaf Adolfs torg MAGISK.

Höjdpunkten var ändå för mig, Fröding till trots, när Björn Dixgård slet av sig på överkroppen och körde monsterhitsen Dance With Somebody och Gloria som extranummer. Ett böljande publikhav dansade och sjöng och jag fick ståpäls.

 

always more to come at UNIKABOXEN.NET
Stay tuned and keep that crazy feeling

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013