- Vadå P-Floyd? Du menar Pink Floyd?

- Näe, P-Floyd, ett svenskt band som tolkar Pink Floyd...

- Jaha...

Våra vänner i Ludvika har länge försökt att få med mig och min fru till Ladan. Förra året var det nära trots att jag inte riktigt kände för att spendera en helg i tält. Med åren har jag blivit lite bekväm. I år hade vännerna lånat en husvagn, det fanns ingen återvändo. Nu skulle vi äntligen till Skog och den fantastiska Ladan, som vi hört så mycket om. Allt var förberett i minsta detalj. Våra barn lämnade vi i vännernas hus i Ludvika och fyra förväntansfulla rullade norrut mot Skog, som ligger några mil utanför Falun.

Vi landade någon gång mitt på dagen den 6 juli. På campingen var många platser redan upptagna och besökarna i full färd med diverse aktiviteter. Många hade liksom vi tagit med gitarrer och andra instrument. Husvagnen ställdes på plats och efter en dryg halvtimme kunde vi slå oss ner i varsin fåtölj, öppna första ölen och insupa atmosfären. Floydianer från hela landet samlade på en plats med ett gemensamt syfte; att njuta Pink Floyds klassiska musik tillsammans, skapar en svårslagen inramning.

Gänget som ligger bakom denna folkvandring till en plats in the middle of nowhere kallar sig för P-Floyd och bildades redan1993. Sedan 1998 har man varje sommar haft konserter i Ladan. Grundaren och markägaren Jan Stumsner har från sin bostad fri sikt över Floyd-Camp och den vädiga Ladan. Inte sällan ser man honom vandra runt bland besökarna för att se till så att alla mår bra och känner sig välkomna. Han berättar gärna för oinvigda om projektet, årets nyheter och vad som är på gång.

För närvarande består P-Floyd av:

Jan Stumsner - Gitarr, Kapellmästare och även markägare i Skog
Hans Lundin -Sång, Gitarr
Mats Nilsson -  Sång, Keyboard
Håkan Norlin - Keyboard
Klas Anderhell - Trummor
Peter Holmstedt - Bas
Tommas Alm - Sax
Marica Linde - Kör sång
Jenny Hillman - Kör sång

Fredrik Bellskog - Turnéledare
Magnus Eriksson - Ljud designer
Mattias Hedberg -  Ljus designer

Lars Andersson - Turné bokare
Anders Bergman - Teknisk problemlösare. Samt en av dom som gör detta möjligt.

Carl Johan Ellsén från Huddinge (till höger i bild) tillhör den skara som besökt Skog varje år sedan starten. Det märks. Han har mängder av anekdoter från åren som gått, men återkommer framförallt gång på gång till den fantastiska stämnigen som råder bland "Floydianerna".

– Även när det inte är konsert i Skog så träffas vi och gör andra saker. Musiken har med åren blivit sekundär, det är folket och gemenskapen som blivit det viktiga. Givetvis är musiken bra, och fördelen med Skog är att man kan se samma konsert två eller tre gånger samma helg. Har man missat något ena kvällen, kan man ta igen det under nästa. Man kan även stå på olika ställen för att få uppleva den fantastiska ljusshowen på olika vis, berättar Carl Johan.

(Text Tobias Andersson Dalarnas Tidning 9 juli 2011)

– Man vill ju vara alla till lags och försöker fixa in i det sista. Men man måste tänka på säkerheten och faktiskt sätta en gräns tillslut, menar Jan Stumsner.

Att hela kalaset, med upp emot 600 campinggäster, faktiskt utspelar sig på Jannes tomt innebär inga som helst problem för honom.

– Det fungerar hur bra som helst. Jag har satt upp en del campingregler, och alla följder dem till punkt och pricka. Det brukar inte finnas en enda kapsyl kvar i gräset när allt är över. Men det blir väl så när alla får en känsla för varandra. När alla är som en stor familj.

(Text Tobias Andersson Dalarnas Tidning 9 juli 2011)

Under ledning av Hans Lundin anordnades FloydTrampet på lördagen.

Precis som Carl Johan från Huddinge utryckte det i intervjun från 2011:

- Även när det inte är konsert i Skog så träffas vi och gör andra saker.

© Bild och text Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET