© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013

Förväntningarna var verkligen uppskruvade denna gång när vi från vårt basläger i Ludvika började förbereda för vår vistelse i Skog. The Final Cut och en avslutning på ett femtonårigt arrangemang krävde naturligtvis lite extra även av oss som publik och campare. På vägen ut till Skog stannade vi till i Borlänge och rensade ICA Maxi på de sista och kanske avgörande rosa detaljerna. Detta skulle bli ABSOLUTLY PINK!

Vi landade i Skog fredag vid lunchtid och byggde upp vårt läger och bekantade oss med fansen. Många kända ansikten, men även en del nya. När solen gått ner bakom trädtopparna och grillarna falnat var det dags att äntra ladan och njuta den första konserten.

Mina förväntningar var högt ställda eftersom förra årets premiärbesök blev en fantastisk totalupplevelse. Överraskningar på scen hade utlovats och bland tälten började spekulationerna ta näst intill oproportionella former och det viskades om att Roger Waters faktiskt var i Sverige.

LaGaylia Frazier var överraskningen och det roliga var att hon överraskade.

Hennes röst och engagemang i allt hon sjunger var jag tidigare bekant med, men att hon kunde lyfta en P-Floyd konsert på det sättet hon gjorde, det var för mig en överraskning. En mycket angenäm överraskning.

Hon fick inte bara med sig publiken utan engagerade alla på scen och skapade good vibrations.

Stjärnan får dock ursäkta, men Hasses Money slår ingen och är fortfarande bäst.

Fredagskonserten var helt fenomenal och jag tror att det är min bästa konsert någonsin alla kategorier.

P-Floyd i Skog är inte bara konserterna. Lika viktiga är människorna och mötet med dessa Floydianer.

Alla har en relation till Pink Floyd på ett eller annat sätt. Organiserade Floydianer och vanliga fans blandas till en mustig och het gryta på campen.

Olika stilar blandas och visas upp.

En del vill förmedla något bestående. Ett avtryck, ett minne. Det såldes glaskonst, skivor, smycken och målningar. Den unga konstnären på bilden hade en hel samling med alster relaterade till Pink Floyd, som hon stolt visade upp för mig och min kamera.

...och det spelades musik.

Det var inte bara från scenerna som man kunde njuta livemusik. Mellan tälten och husvagnarna arrangerades spontankonserter.

Vid ett tält hittade jag detta lilla gäng med en ung lovande sångerska ackompanjerad av sin Far och farbror Frej, som förmodligen heter något annat.

Klicka länken och njut av denna lilla minikonsert.

Balla brudar på läckra hojar.

Som vanligt bjöds det på folkmusik á la Pink Floyd från PUB-scenen.

Njutbar musik i sommarsolen med Pünk Flöyd och gäster.

Carl Johan Ellsén, en av de trognaste Floydianerna satt såklart med i publiken (bilden nedan).

För en del gavs möjligheten att få uppleva tyngdlösheten och få sin kropp masserad av g-krafterna under en flyguppvisning.

Bosse gjorde sin första flygning och lyckades ta en hel del bilder från ovan samtidigt som han njöt av att hänga upp och ner över Skog.

Lördagens konsert gav inte samma wow-känsla. För mig blev det en perfekt upprepning, men de som valt att hoppa över fredagskonserten upplevde förmodligen lördagskonserten med samma wow-känsla som jag upplevde fredagens uppträdande.

Stämningen i publiken var kanske snäppet bättre på lördagskvällen och det kändes verkligen som den slutgiltiga finalen på ett långt äventyr.

Glädje blandades med vemod över det faktum att detta var sista gången i Skog, eller?

Jag pratade med Jan Stumsner, som sålt gården med ladan i Skog, innan lördagskonserten. Han menade att detta vekligen var the final cut och sen får vi se vad som händer. Något mer Skog blir det inte, sa han, men man vet aldrig.

Att fansen och Floydianerna vill ha mer råder det inget tvivel om och på söndagen var det flera som sa innan de lämnade Skog:

- Vi ses här igen nästa år!

Det finns många festivaler och arrangemang i vårt avlånga land, men jag vågar säga att detta slår allt. Alla kategorier!

Maken till engagemang hittar du ingen annanstans. Tro mig. Jag var där.

Whish you were there crazy diamond...shine on!

Stay tuned and keep that crazy feeling
There´s always more to come at UNIKABOXEN.NET

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013