© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018

Tack vare kärleken till live känslan i 70 tals musiken och en önskan om att sprida positive vibes i en kaotisk värld föddes Peace Conspiracy sommaren 2017

Så står det i ett pressmeddelande från Moore To Be pubilicerad på MyNewsdesk 18 januari 2018. Bandet består av Meja, sång - Conny Bloom, gitarr - Mats Rydström, bas - Ronnie Åström, gitarr - Henke Honky Widen, klaviatur - Thomas Broman, trummor. Samtliga namnkunniga i rockbranschen, men för flertalet är kanske Meja den som flest känner igen. Började erövra världen redan 1993 med musikprojektet Legacy Of Sound som skapade hitlåten Happy. Hon har sjungit duett med Ricky Martin, men det var förmodligen med singeln All 'Bout the Money 1998 som hon peakade sin karriär, åtminstone som soloartist. Den hamnade på hitlistor runt om i världen och Meja fick en respektabel fanbase, bland annat i Japan. Sedan sommaren 2017 är det Peace Conspiracy som gäller. Feelgood i en orolig värld och all heder till detta. Musiken är egen även om det mesta är covers. Jag gillar arrangemangen även om jag hade svårt att sjunga med i Mamas & The Papas hit Californa Dreaming. Det är nostalgi med framtidstro.

På Sweden Rock tidigare i veckan träffade bandet Mats Levén och tycke uppstod, berättade Meja i ett mellansnack. Så pass att Mats med sin grymma hårdrocksröst gästspelade under framträdandet i Kungsträdgården. En härlig vitaminspruta som gav extra tyngd åt repertoaren.

Conny Bloom

En legendar inom Svensk rock som började spela offentligt redan som tonåring. Han fick sitt genombrott i slutet av 1980-talet med gruppen Electric Boys. Mellan åren 2004-2009 var han gitarrist i Hanoi Rocks. Genom åren har Conny etablerat sig i branschen och fått pondus. En skön snubbe som inte bara kan spela gitarr - han har den där rätta rock looken också.

Mats Levén

Mannen med den gudabenådade rösten som sedan 2012 sjunger i Candlemass. Det Svenska hårdrockbandet som skapat en alldeles egen genre, Doom Metal och sålt över 15 miljoner album världen över. I Stoneslåten Beast Of Burden fick publiken ett liten smakprov på vad denna begåvning kan leverera.

Sammantaget en härlig kväll i Kungsan som gav mersmak

 

 

Stay tuned and keep that crazy feeling at unikaboxen.net

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2018