© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2024

 

 

 

 

 

 

Lill lördag i Gamla Stan och legendariska Jazz & Blues hänget Stampen bjöd kvällen till ära på en 1920-tals inspirerad show. Tillsammans med delar av Spicy Advice Ragtime band tog Oddities & Mirth oss tillbaka hundra år i tiden och bjöd på en inspirerande show. Kalasjazz i bästa New Orleans stil med utmanande burlesque fägring. Bluesen fick möta Burlesken - smakfullt och medryckande. Med Beatrice Aurore vid mikrofonen och utmanande dans av Lady Rivet lyckades Oddities & Mirth verkligen med tidsresan.

Gänget inledde med att ta oss med till St. James Infirmary. Cab Calloway's evergreen, som Louis Armstrong gjorde odödlig med sin sång och trumpet. En blues som både omfamnar och tröstar, samtidigt som den skänker hopp och värme i en osäker värld.

Ett vågat inslag, som gänget klarade med bravur. Håkan Persson fick tryck i trombonen och Beatrice Aurore lyckades att lekfullt och djärvt göra denna begravningshymn till sin och framförandet skapade förväntningar i publiken - det här kommer bli en minnesvärd kväll på Stampen. Och det blev det. När det sedan blev dags för de mer burleska inslagen fick publiken en liten lektion av Beatrice Aurore:

-Hur många av er har aldrig varit på burlesk, okey vi har några virgins med oss, då vill jag bara ge er några förhållningsregler, inledde hon med innan hon bjöd upp Lady Rivet på den lilla scenen. Delaktigheten med en uppmuntrande publik är A och O när det gäller burlesk och därför var hennes lilla introduktion viktig så att samtliga i publiken förstod att alla busvisslingar och glada hejarrop är avgörande ingredienser för att skapa den rätta stämningen.

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2024