© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2016

Cotton Club gjorde det i mitten av 80-talet - Sthlm Node gör det nu

Då lyftes Motown och soul i storbandstappning fram och skapade igenkänning och ett sjuhelsikes tryck, nu dammas 90-talsdiscon av och presenteras med samma sköna igenkänningsfaktor och med samma hejdlösa glädje och tryck på dansgolvet. Eurodisco á la 2016, med allt från Black Box till Avicci.

När Linda Hedlund frontar och visar trosorna far tankarna iväg till The Creeps och deras musikvideo Ooh - I Like It! från 1990, som skapade ett litet rabalder efter att den visats på MTV. Då var det Kayo och en till, som jag inte kommer ihåg, som visade trosorna under korta klänningar. Videon blev en stor tittarsuccé och vann samma år en MTV Music Award i kategorin Tittarnas favorit. Apropå igenkännande.

Initiativtagare till konceptet är Richard Hedlund, som redan 2007 skrapade ihop förutsättningarna för den nya formulan. Receptet beskrivs på bandets hemsida.

A unique concept consisting of some of Sweden’s most talented musicians together with a DJ-legend, samplers and lots of hi-tech. 
We call it – Reinvent live.

Stockholm Node delivers perfect mix of hits ”nodeified” live in a fast pace and without pauses.
This creates such a cool experience and a live feel that makes no one on the dance floor unwilling or unable to stop dancing.

Från vänster; Richard Hedlund bakom tangenterna tillsammans med Stefan Jernståhl

Kate Ryan tillsammans med Sthlm Node

Konceptet passar perfekt och lyfter vilken soloartist som helst med ambitionen att ge publiken någonting att dansa till. Party!

Kate Ryan är kanske inte så känd för oss Svenskar. Hon har varit med och representerat sitt hemland Belgien i Eurovision Song Contest och haft som bäst en fjärdeplats på vår singellista 2002 med låten Désenchantée. Låten Ella, elle l'a däremot tror jag de flesta känner igen. Låten gjordes som en hyllning till Ella Fitzgerald och framfördes ursprungligen av den Franska sångerskan France Gall 1987. 2008 gjorde Kate Ryan sin lite tuffare version. Den håller än. Särskilt när den backas upp av gänget i Sthlm Node.

Sammanfattningsvis uppfyllde Sthlm Node mina förväntningar med råge och detta är nytt. Ett fräckt concept som tar DJ-konserterna till en helt ny nivå. En utveckling som tilltalar mig, inte bara för låtvalen, utan för att det blir en helt annan upplevelse. Kanske dags för ett arena gig eller turné?

Helt klart är i alla fall att Sthlm Node står för devisen;

Reinvent Live!

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2016