© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Hundra biljetter till exklusiv gala mitt under World Pride

Lyckades hamna på snälla Gunn Lundemos gästlista och fick ett bord längst fram vid scenen och ett gäng trevliga bordsgrannar. Arrangemanget var ett samarbete med World Pride Copenhagen, men fristående varför min ackreditering som journalist inte automatiskt gav mig tillträde. Hade därför kontaktat Gunn innan för att säkerställa en plats.

-Tänkte du skulle få ett bra bord för att ta bra bilder, så jag placerade dig med gänget kring Dotter, en journalist från QX och några vänner till mig, sa Gunn när hon hälsade mig välkommen och undrade om jag var nöjd. Det visade sig att två av dessa vänner var Sylve och Julia Alfrida som senare på kvällen gjorde ett bejublat framträdande på scenen. Journalisten var sannolikt Alfred Jansson, som redan veckan innan fredagen din 14 augusti publicerade en innehållsrik och omfattande artikel om World Pride och förutsättningarna i QX. Han dök aldrig upp. Vilket var lite synd, då vi säker haft en del att snacka om.

En i Dotters sällskap tyckte att även jag skulle hamna på bild, så hon lånade min kamera och knäppte bilden här till vänster. Som synes hade jag kvällen till ära klätt upp mig i Pride färger och för att skapa trovärdighet hade jag hängt mediapasset till World Pride runt halsen.

Det blev en fantastisk fredagskväll där ute på Comfort Hotel Copenhagen Airport, mycket tack vare mina trevliga bordsgrannar, som gjorde min närvaro mer till en fest än ett fotogig. Trots detta lyckades jag fånga det mesta från scenen och förhoppningsvis även få med lite av den eufori och glädje som byggdes upp vartefter kvällen led mot natt. Kvällens värd och ciceron var ingen mindre än Albin Ganovic som i ett rasande tempo bytte scenkläder, underhöll oss i publiken med allsköns upptåg och naturligtvis presenterade alla prominenta Danska och Svenska artister.

Det var en spännande komposition som Gunn tagit fram med en ESC-vinnare genom Emmelie De Forest, som vann hela baletten 2013 med Only Teardrops, ESC-veteranen Kirsten Siggard med sina tre Danska bidrag på 1980-talet och vår egen Robin Bengtsson, som representerade Sverige 2017 med I Can't Go On och slutade på en förtjänstfull tredjeplats. Förutom ESC-stjärnor fylldes det på med sångfåglar från den Svenska Mello-scenen; Dotter, Wiktoria, Anton Ewald, Jasmine Kara följt av kvällens lilla överraskning, Sylve & Julia Alfrida med den nyskrivna Pride låten Legacy. 

Underbara DJ Bebulah Leigh och Dj Gretchen såg till att det fanns musik att dansa till mellan akterna och efter showen. Två som uppenbarligen hade det fullt upp i veckan med en rad olika engagemang, när jag så här i efterhand läste Alfreds artikel i QX.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021