Julen är en underbar tid för alla som gillar att ställa ut sina prylar och skapa privata museum med installationer och happenings.

Till och med de annars så kala inredningsreportagen är till bredden fyllda med tips om hur du skapar stämning i ditt hem. Hemma hos oss var det i år Ingela min fru, som gick lös på innehållet i de noga packade bananlådorna, som stått i källaren och väntat i tio månader på den förlösande signalen.
- PÅ SÖNDAG ÄR DET FÖRSTA ADVENT!

Frågan i år var hur vi skulle lägga upp färgskalan i köksfönstret. Vardagsrummet fick vitt och silver och i biblioteket ska det alltid vara mycket guld, köksfönstret var en utmaning.
Skulle min födelsedagspresent i form av en vit plåtlampa från Panton passa med de röda tomtarna och stjärnan.

Jag älskar det här. Kolla bara lertomten som Fredrika gjorde i sexårs. Jag trivs och vill bara sitta här inne med en kopp glögg och mysa, helst med hela familjen runt omkring mig. Jag sitter gärna i min favoritfotölj och övriga vill jag ska sitta på golvet, leende och med tindrande ögon ska de säga,
- Vad önskar du dig i julklapp i år Pappa?, och jag ska svara som jag alltid svarar,
- Jag önskar mig en fridfull jul och att vi är snälla mot varandra.

Fredrikas svar var oväntat i år och lät inte som det brukar göra.
- Bra Pappa, då har jag råd med de där skorna.

Det är så mycket som kommer fram, så mycket som ryms i dessa bananlådor. Många fina minnen från barndomens jular, men varifrån kommer den gröna kamelen? Den minns jag inte.

Varje jul brukar något nytt pynt dyka upp. I år efter att ha blivit inspirerad av Ingela inhandlade jag fyra bokstäver i trä; NJUT.
Det får bli mitt bidrag till årets jul. Glöm aldrig bort att den bästa julklappen du kan få, är att ge dig själv en stunds eftertanke.
Tänk vad bra jag har det och nu ska jag njuta av det en liten stund innan avloppet på toan ska rensas.