Stockholm Pride Paraden Lördagen den 31 juli 2010
© Text och foto Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2010

Vädergudarna är med oss
Om än lite trevande till en början, men snart strålade solen i kapp med paradens alla deltagare. Det blev en riktigt "Gay" dag och jag tror att många, både åskådare och deltagare, kommer att bära med sig den här dagen länge. Idag var alla GAY oavsett sexuell läggning.

Hela 350 000 personer hade tagit sig ut i det fina vädret för att kanta paradvägen genom Stockholm. Paraden startade klockan 13 i Stockholm Prides gamla kvarter vid Tantolunden och cirka tre timmar senare anlände tåget till nya Pride Park vid Sjöhistoriska museet. 40 000 paraddeltagare jublades fram längs vägarna och stämningen var fantastisk.
Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella och transpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.


(Henrik Karlsson Presschef Stockholm Pride)

Sexigt, läckert och glatt
Framförallt var det glädjen över att få uttrycka sig på sitt eget individuella sätt i kombination med en kollektiv och solidarisk inramning, som påverkade mig mest. Kraften hos gruppen "Stolta föräldrar till homosexuella barn" rörde om i den emotionella grytan och tårar blandade sig med skratt. Dansande Gay-Poliser i sina vanliga arbetskläder var en förvirrande, men härlig syn, och när den deltagande brandbilens sirener började ljuda blev det ännu mer förvirrande. Jag tänkte för ett ögonblick att det kanske var skarpt läge, men det fanns aldrig några skarpa lägen den här dagen. Jag hörde inga hårda ord och kände inga vassa armbågar.

Bilderna nedan får tala föra sig själva
Jag hoppas att de ska förmedla lite av den känsla av upprymdhet och hopp som jag fick en rejäl dos av, bara genom att beskåda detta fyrverkeri av eufori. Ett stort tack till alla som gjorde och gör detta möjligt!


Läder, latex och gummi.
Tuffa killar och dominanta damer som skrämmer skiten ur en. Nej, inte alls. Vad vore en sexuell
cocktail utan lite spänning, och farliga leksaker. En visualisering av vilda fantasier, men här
piskas ingen till döds eller kedjas fast i en cell på livstid, som är verklighet för många i andra länder
som trotsar myndigheter och bekänner sin sexuella läggning.


Ett Stort Tack till alla ni som gjorde detta möjligt!
TACK!

Dagens Quizz
Man, Kvinna eller bara en fulländad Människa?
 

 

© Bild och text Tommy Sörstrand för Unikaboxen.net 2010