© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Nördar, nostalgi och hantverksskicklighet

Som en man sa till mig när vi steg in i sporthallen: -Äntligen, som vi har väntat på detta, och han darrade på rösten och var märkbart rörd över att tillsammans med likasinnade åter få umgås på en klassisk bilmässa.

Doc Forest med sin Hot Rod förenar två subkulturer. Doc var Sveriges första professionella tatuerare och hans studion i Aspudden blev snabbt kultförklarad. Hans Hot Rod Flash Fighter byggdes 1991 och vann uppmärksamhet på mässor 1992. 2017 var Doc och bilen med i ett reportage i tidningen Wheels. Bild överst till höger.

Henrik Nilsson från Värnamo visade upp sin VW Campingbuss. En otroligt fin pjäs in i minsta detalj som tagit honom tre år och hundratals timmar att få till. Det är lätt att tro att alla dessa läckerbitar bara åker runt på trailers mellan olika mässor och aldrig får känna riktig asfalt under däcken. Men de flesta rullar faktiskt på våra vägar sommartid och Campingbussen, berättade Henrik, hade varit till Gotland i sommar med hela familjen Nilsson.

Bilar, brudar och bärs!

Prioriteringsordningen kan vara oklar. Bärsen tar inte sällan över, men det är inget snack om att alla ingredienserna måste vara med om det ska bli en riktig raggarsväng. Katrineholms lokala förmågor visade stolt upp sig och parkerade framför entrén så att ingen skulle missa dem.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021