© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Mingel Martin är tillbaka

Efter en tid som först arbetslös och sedan bilförsäljare är Martin Edlund nu tillbaka i sitt rätta element. Showbiz och händelseindustrin drabbades hårt under pandemin och många var dem som fick se sig om efter ett alternativt levebröd. Nu är restriktionerna borta och stegvis börjar vi återvända till ett liv där vi åter kan träffas, kramas och njuta männsklig värme. Och Martin är tillbaka på Choice Hotels.

Första gången jag träffade Martin var när Clarion Hotel Stockholm på Söder var värd för Pride House under Prideveckan 2019. Han var då ansvarig och koordinator för inhouse sales på hotellet och var spindeln i näten för de arrangemang som anordnades. Bland annat Pride Opening där jag och Unikaboxen deltog.

Ramarna kring detta lilla arrangemang var lite snävare och byggde på en klassisk AW med musikquiz. Ett välbeprövat och populärt recept, inte minst på Clarion Hotel Amaranten, men som med Martins nätverk och kärlek till Mello blev till en kväll med extra allt. Tillsammans med Jesper Petersson som Miss Petersson, blev detta en magnefik inledning på årets finalhelg för Melodifestivalen 2022.

Med affishnamnen Ellen Benedikson och Anton Ewald, som framförde låtar ur sin Mello-repertoar från den lilla scenen och prominenta gäster som Jessica Andersson och Frans i publiken skapades den där familjära VIP-känslan, som är unik och något jag vet många av oss längtat efter under dessa år av försakan och isolering. Befriande och härligt trots det överhängande orosmolnet från öst. Den här kvällen la vi bekymren åt sidan och levde ut vår kärlek till det banala och glittrade tillsammans med stjärnorna. Champagnen flödade och våra hjärnor var inställda på att ha kul.

Det är något visst med Mello och fler och fler verkar lockas till denna glittriga och sorgfria musiktävling. Under en längre tid har det funnits en tydlig koppling mellan regnbågsevent och Mello. Stockholm Pride är bara ett exempel där torsdagskvällarna, så länge jag varit med, varit vigda åt Schlager, Eurovision Song Contest och den Svenska Melodifestivalen. Några av mina vänner, som jag lärt känna genom Stockholm Pride, är riktiga nördar med specialistkunskap i ämnet. Jag hade en viss förhoppning att någon av dem skulle dyka upp, men tydligen var de fullt upptagna med förberedelserna inför lördagens final i Friends Arena och kunskapen i lokalen var ändå mycket hög. De tre vinnande laget hade alla svarat rätt på samtliga frågor. Utslagsfrågan, att gissa Martins och Miss Peterssons gemensamma vikt fick avgöra vem som tillslut tog hem förstaplatsen och belönades med övernattningar på hotellet.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022