© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2015

Swapmeet eller loppis för bil- och mc-byggare är generellt ett givande tillfälle för intresserade att få ta del av subkulturen och gotta sig åt helheten. Arrangören för detta Swapmeet är Gasoline, tidningen med ambitionen att vara ett Playboy Magazine för bil och mc intresserade, med inriktning; Muscle, Custom, Hot Rod, Bike & Race. I mässhallen längst ut på piren i Frihamnen trängdes entusiaster med proffesionella leverantörer och besökare med olika motiv och behov. Mitt motiv var framförallt att få ta del av känslan, njuta av vackra byggen och kanske hitta någonting att smycka mitt egna garage med.

Ett arrangemang som detta åker du inte kommunalt till. En del av eventet är Finbilsparkeringen och för min del blev redan promenaden från den vanliga parkeringen till mässområdet fylld av upplevelser med allsköns vrålåk.

Fordonen är som smycken, det är först med en värdig bärare som de kommer till sin fulla rätt.

Den mattsvarta Chevan är kanske inget smycke, men tillsammans med sin härliga besättningen blir det ögongodis.

Det stolta gänget framför sitt smycke, sin fina 142:a, bekräftar bara genom sitt sätt att posera framför kameran, tesen om att bäraren gör helheten.

Självklart hade arrangörerna förstått att Finbilsparkeringen skulle bli en viktig del av eventet, varför området var inhängnat och tillträde tilläts endast för betalande besökare.

Och visst fick besökarna valuta för inträdesbiljetten.

Kommer att tänka på låten som följt med mig ända sedan tiden då jag klädde in instrumentbrädan på min Volvo Amazon med fårskinn;

I got a sixty-nine Chevy with a 396, Fuelie heads and a Hurst on the floor, She's waiting tonight down in the parking lot,
Outside the Seven-Eleven store
Me and my partner Sonny built her straight out of scratch, And he rides with me from town to town,
We only run for the money got no strings attached, We shut 'em up and then we shut 'em down

Tonight, tonight the strip's just right, I wanna blow 'em off in my first heat, Summer's here and the time is right, For racing in the street

(Bruce Springsteen - Racing in the street)

Vid ett bord satt Leif-Ivan Karlsson, raggaren och arbetargrabben från Överkalix, som blivit en symbol för företagsamhet och framtidstro inom denna ändå ganska smala kulturyttring. Världsvant gör han en paus i konversationen och poserar framför min kamera, för att sedan fortsätta och jag gissar att det handlade om hans senaste projekt, ett 3 000 kvm stort museum med försäljning av jänkare och mycket annat som hör ett museum till. Bland annat en stor scen för passande musik- och festarrangemang. Läs mer om projektet på www.worldofclassics.se.

Min bästa upplevelse trots all glänsande krom och perfekt finisch var stunden med veteranerna som var med från början på 50-talet, eller som vi kom överrens om att kalla tiden före 1967, den gyllene tiden med fri fart på våra vägar. Jag och min dotter, som var med, hade förmånen att få egen audiens hos dessa kungar i nästan en timme. Det började närma sig stopptid för eventet och flera utställare hade börjat plocka ner sina grejer, men Lennart hade mycket energi kvar för att berätta om sina och Jannes bedrifter i Hot Rod Sverige.

- Det var ett annat klimat då, det fanns ett samförstånd och respekt på ett annat sätt, säger Lennart och berättar vidare om en episod när han i en Rod färdades från Öland upp mot Stockholm, när han ser en polis-MC bakom en tyskregistrerad Merca.

- Dom låg kanske i 120 knutar och jag tänkte bara dra förbi, men när jag kommer jämsides med polismotorcykeln tecknar han åt mig, och jag förstår att han menar att han inte har mer att ge, och kan inte komma om tysken, så jag blåser om Mercan och lägger mig framför honom och lugnar ner tempot, så att polisen kunde stoppa honom. Vi samarbetade mer förr, säger Lennart med den där goa glimten i ögat, som skvallrar om att en hel del bus finns kvar i den drygt åttioåriga kroppen.

Lennart berättade också om hur det hela började redan som liten grabb i Pappas bilverkstad och om sin son som nu går i Pappas fotspår och fortsätter att skruva i gamla bilar och göra de till smycken. Läs gärna reportaget av Olle Wilson, Ford i tre generationer på usabil.nu.

Stay tuned for more att unikaboxen.net

© 2015 text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET