Formex - största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign

Fakta från formex.se: Här samlas 850 utställare, 25 000 nationella besökare och över 800 medierepresentanter.
Formex är en branschmässa som är öppen för dig som är verksam inom följande områden: present, hemtextil- och inredning. Minimiålder 15 år.

Day Dream står för det enkla, det lätt svävande, det funktionella och på samma gång poetiska. Formerna är rena, minimalistiska och skulpturala med rundade hörn, det stramt strukturerade mjukas upp. Det är också mycket quiltat, fluffigt och omfamnade - gosigt är det nya svarta.

Texten får illustrera den mänskliga installation av tre luftakrobater som gav lite extra krydda och uppmärksamhet åt den nya entrén på Stockholmsmässan.

Formex är en lekfull mässa, som leker med fantasin och skapar idéer.

Som marknadskommunikatör på HSB Riksförbund får jag inspiration i mitt arbete med att ta fram produkter och tjänster till vårt lojalitetsprogram, Medlemsfördel.

I djungeln av produkter kan det vara svårt att hitta trender.

Prylfixeringen och konsumtionshetsen balanseras dock mer och mer av ett ökat behov av omsorg.

Vi bryr oss mer och mer hur produktionen gått till, vilka råvaror som använts och fler och fler tänker hållbart i ett globalt perspektiv.

Fokuseringen på att vi är olika och att vi har olika behov har ökat strävan efter egna individuella lösningar. Många vill sätta en personlig prägel på inredningsdetaljer och jag tror att vi inom kort kommer att få se mer halvfabrikat och mindre färdiga konsept.

Elmia Fastighet befäster ställningen som Nordens ledande fastighetsmässa

ELMIA Fastighet i Jönköping är en renodlad fastighetsmässa för branchfolk, men även välbesökt av förtroendevalda från landets bostadsrättsföreningar.

Här handlar det också om omsorg. Omsorg om våra fastigheter, förvaltningsekonomi och de boende.

Hur hushåller vi med våra resurser och hur kan vi genom gemensamma insatser minska vår klimatpåverkan?

Samtidigt som vi blir fler och fler och kravet ökar på stat och kommun att underlätta för byggandet i landet, måste vi bygga hållbart och klimatsmart.

Utmaningen är att se till helheten så långt det är möjligt och inte stirra oss blinda på inovativa produkter som isolerat inte skapar hälften äns en gång av den vinst som de i en integrerad lösning skulle göra. Utvecklingen går mot en ökad förståelse för samarbete. Produkter som samarbetar med varandra och entreprenörer som utvecklas tillsammans med andra entreprenörer för att tillfredsställa kundens nya behov av hållbara helhetslösningar.

Mötet med engagerade människor är det stora utbytet oavsett vilken mässa du än besöker tycker jag.

Mötet kan vara en intresant föreläsning eller en dialog på tu man hand.

Det kan också vara en kvällsaktivitet efter några dagars trampande på ett hårt mässgolv.

Med hjärnan full av energioptimering, EU direktiv och annat smått och gott...

...var det befriande att koppla av med en fartfylld show och något i magen.

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2013

Stay tuned and keep that crazy feeling at UNIKABOXEN.NET