© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021


Med himlen runt hörnet i evighet

Lisa Nilsson är en stor artist med en bred repertoar både inom musik och teater. Lisa slog igenom med Himlen runt hörnet. Både låten och skivan som kom ut 1992 blev en megasuccé och låten har för mig och min familj blivit en klassiker. En odödlig klassiker som finns med på listan över de viktigaste låtarna i mitt liv. Den betyder fortfarande så mycket och jag behöver bara nynna på den för att locka fram bilder och händelser från mitt tidiga 1990-tal. En period i mitt liv då jag fortfarande sökte harmoni med nätter på jakt efter kärleken. Det var en spännande och dramatisk tid, men som hela tiden krävde någonting mer. Samtidigt fanns där en längtan att gå vidare och att livet skulle utvecklas till någonting mer permanent. Att få komma hem och hitta mitt sätt att leva livet på. Jag tror, om jag har förstått Lisa rätt, att även hon ville gå vidare efter succén med HRH. Hon hade blivit Lisa Himlen Runt Hörnet Nilsson med hela Svenska folket och publiken krävde en version vid varje konsert. Lisa var bara 22 år gammal när hela hennes värld förändrades från en lovande sångerska till en nationalklenod. När framgången blir så total och kommer så tidigt är det lätt att resignera och tycka att nu är jag klar. Jag kan inte nå högre. Lika bra att lägga av. Allt jag gör nu kommer bara att jämföras med min megahit och allt kommer bara vara sämre. Men Lisa gav inte upp tack och lov. Istället utvecklades hon till en mångsidig artist inte bara inom musiken.

Någon gång i slutet av 1980-talet blev jag inbjuden till en Guldäggsgala på Berns. Richard Hägers Cotton Club stod för underhållningen efter prisutdelningen. Med på scenen fanns en tonåring med en fantastisk röst och utstrålning, som passade utmärkt till bandets blandning av soul, disco och jazz. Det var mitt första möte med Lisa Nilsson. Har sedan haft två tillfällen att komma Lisa lite närmare. Åtminstone med min kamera. Två magiska konserter; Kulturfestivalen 2010* och Mosebacketerrassen 2014.

*I reportaget från Kulturfestivalen 2010 uppges felaktigt att det är Magnus Thorell som spelar trumpet,det ska vara Peter Asplund.


 

Your Guide To All The Fun Things In Life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021