© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Hattparaden tillbaka på riktigt

Förra årets Sitt Down Hattis utan den publika paraden från Preem macken till Mälarpaviljongen längs Norr Mälarstrand blev en utmärkt uppvisning i respekt och anpassning, men nu skulle Leo.B och Apan Olle leverera hela paketet. I den härliga vårsolens glans njöt vi av den lilla tappra skara som med hatt på huvudet och ledda av Apan Olle skred fram på promenadvägen. De var inte många och utan Apan Olle hade de nog knappt märkts i den täta strid av människor som rör sig på detta populära promenadstråk.

När tåget anlände till Mälarpaviljongen fanns där en mottagningskommitté av idel ädla ansikten med förväntansfulla miner påhejade av Leo.B som gjorde allt för att höja den redan höga stämningen. Apan Olle fick spel och klättrade upp i en av pilarna i strandkanten, vilket skapade både skräck och förtjusning bland besökarna. Många av de som bor och verkar i området vet att flera av träden är angripna och är i dåligt skick. Därav skräcken för att något skulle hända den akrobatiskt begåvade apan. Allt gick bra och Leo.B kunde återförenas med sin kära apa.

Grundarna av Regnbågsfonden samlade

Jonas Gardell, Arto Winter och Jon Voss grundade Regnbågsfonden 2014 för att, som de själva formulerar det på hemsidan:

Vi måste göra någonting. Varför? För att vi kan!

Under vår livstid har HBTQ-personer i Sverige fått uppleva förändringar som ingen kunnat drömma om. Vi har vunnit frihet, respekt och möjligheten att leva våra liv som vi vill. Samtidigt har regnbågspersoner i många andra länder det värre än någonsin. Vi blir förtvivlade och upprörda. I Afrika och Mellanöstern. I Ryssland och Östeuropa. I Asien och Latinamerika. Människor fängslas, torteras och dödas för den man är.

Juryn fastnade för pappersvalorna

Juryn som i år bestod av ensamblen från publiksuccén Club After Dark på Vasateatern fastanade för budskapet med fredsduvor i form av papperssvalor. Valet var enkelt då konkurrensen i år var minimal och budskapet naturligt i en tid då krigets vansinne och hotet mot demokrati och frihet finns som ett svart filter i allas våra medvetanden. Det vinnande paret belönades med var sin biljett till Showen Club After Dark på Vasateatern den 7 maj, Presentkort på Mathem 1000 kr, Middag för fyra personer på Mälarpaviljongen och VIP-entré till den stora ECC-festen på Backdoor den 14 maj samt en goodiebag från Oriflame proppat med lyx och entré för två till nya succén Paradox Museum Stockholm.

Öppet för möten med människor

Nya och gamla vänner på Mälarpaviljongen - Stockholms trevligaste träffpunkt. Så är det bara. Personal och gäster i en magisk symbios skapar det där som jag tycker livet går ut på - mötet med andra människor där vi delar livsöden, erfarenheter och härliga historier eller bara bjuder på lite kärlek och skvallrar. Som fotograf påverkas alltid ambitionen att dokumentera med glädjen över att återse en kurskamrat, granne eller vän. På Mälarpaviljongen behöver jag alltid hantera detta och lägga ifrån mig kameran och bara njuta. Det är ändå ett utmärkt betyg till Arto och hans kompisar som driver stället och varför jag alltid har lockats dit ända sedan jag flyttade till Kungsholmen 1983, både med och utan kamera. Tack för ännu en underbar kväll.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022