© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Fabio Carnerinho i Stockholm

Magasinet är en ny liten mysig scen i Stockholm. Tillhör etablissemanget Münchenbryggeriet, men är fristående med egen entré från Söder Mälarstrand. Johan von Friedrich, festfixare och mannen bakom norra Europas största inomhuskarneval i just Münchenbryggeriet, har i pandemins mörka skugga inte haft många möjligheter att anordna något publikt i sambatakt. Så öppnades plötsligt möjligheterna med den lite mindre lokalen och sittande matgäster.

Inga sambaqueens eller böljande karnevalståg genom lokalen, men Fábio såg till att det svängde från scenen och snart var alla uppe och rörde sina kroppar till den rytmiska musiken. Fábio drabbades dubbelt av pandemin och Covid 19. Inställda festivaler och gig har drabbat alla inom showbiz, men för Fábio räckte inte det. I april i år drabbade viruset honom även fysiskt. Han insjuknade och vårdades på sjukhus hemma i Brasilien i flera dagar, där han fick vård och hjälp med andningen. Han repade sig förhållandevis snabbt, blev såsmåningom av med hostan och kunde återgå till det han är bäst på - sjunga och spela.

Vid besöket hos oss i Stockholm visade han inget som antydde att han varit allvarligt sjuk. Det var fullt ös från början till slut.

Min närvaro initierades av Johan som var glad att någon kunde komma och dokumentera arrangemanget. Ett samarbete som växt fram framförallt genom min närvaro på karnevalerna; Carnaval de Estocolmo 2018 och Carnaval de Estocolmo 2019. Nu efter att restriktionerna för publika sammankomster tagits bort har ett nytt datum för Carnaval de Estocolmo publicerats, 19 mars 2022. Ett datum som med stor sannolikhet gäller. Som vi har väntat på detta, men håll utkik i sociala medier, för mer från scenen på Magasinet. Den 4 december blir det Brazuca Escandinávia. Ett annat spännande arrangemang från Johan och Bar Brasil. Eduardo and his Brazilian Aeroplane kommer köra live från scenen och framföra låtar av Bo Kasper på portugisiska. Låter helt fantastiskt tycker jag.

Kanske har vi kommit till en vändpunkt även om vi inte besegrat Coronan. Den kommer nog överleva oss alla, men genom vaccinering och fortsatt forskning kommer vi kunna begränsa dess verkningar. Denna natt på Magasinet var bara början på resan tillbaka.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021