© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Super Rally On Stage

Free Stage ledde till en nästan oändlig ström av cosplayer som defilerade på Kistamässans stora scen. Alla fick möjligheten att göra ett litet cosplay på ungefär 30 sekunder, men långt ifrån alla utnyttjade möjligheten. Ingen tävling och alla fick vara med. Arrangörer är som vanligt gänget bakom NärCon och Cosplay SM. Chaka Diaz, bilden till höger, var en av dem som höll ordning på presentationerna. En entreprenör inom genren under namnet @zombiekittyarts.

Mässan innehöll givetvis även tävlingsdelen där cosplayer tävlar om en plats i Cosplay SM på NärCon Vinter den 25 februari 2023 i Linköping. De tio finalisterna är nu klara och du kan ta del av dem på hemsidan.

Vägen dit kan tyckas lite krånglig men du har fyra möjligheter under året att knipa en plats i finalen.

- Cosplay Master på NärCon Sommar 2022 utser tre finalister

- SM-kvalet på Comic Con Stockholm 2022 utser en finalist

- Fyra stycken Golden Tickets delas ut under året

- Vinnaren av Cosplay-SM 2022 får komma tillbaka och försvara sin titel

Förutom finalen i Cosplay SM är det NärCon Sommar 27-30 juli som jag ser fram emot. Jag och Unikaboxen var där 2022 för första gången och blev helt tagna.
13 000 nördar samlade på ett ställe där allt kan hända. En dröm för en fotograf. Detta helt unika event är en alkohol- och drogfri festival där den positiva sociala atmosfären är det viktigaste, att alla får vara med och där friheten att få uttrycka sig dominerar. Denna gigantiska maskeradbal lockar människor i alla åldrar från när och fjärran.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022