© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Ännu ett lyckat arrangemang av Bar Brasil

När Johan von Friedrich och Bar Brasil samlar vänner och bjuder in till fest är det närmast en garanti för att arrangemanget blir lyckat och du går hem med en förlösande känsla av att ingenting är omöjligt. Scalateaterns källare är en klassisk lokal för lite intimare sammankomster, som för tankarna till en svunnen tid med musikscener i närmast varje kvarter.

Kvällen startade med gemensam middag på restaurangen i gatuplanet. Redan där fanns den hjärtliga och omfamnande känslan trots nödvändig planering och koncentration på uppgiften.

Fàbio kände igen mig från vårt tidigare möte 2021, när Bar Brasil skapade magi tillsammans med honom och hans band på Magasinet - Münchenbryggeriet. Att bli igenkänd och synas är viktigt.

En viktig ingrediens och ett sorts kvitto på att du lever.

Som fotograf underlättar det också arbetet med att skapa bilder. Skapar en trygghet hos alla att fotografen som rör sig i lokalen är känd och att det finns ett syfte med dokumentationen. Med Bar Brasil och den innersta kretsen runt är detta känt och jag kan röra mig som en i familjen. Till och med ta ut svängarna lite extra som jag gjorde denna kväll.

Fábios Brasilianska rytmiska schlager och hans hantering av dragspelet sätter sig i kroppen och efter några låtar blir det svårt att stå still. Kvällen och Fábio till ära var jag därför tvungen att ställa ifrån mig kameran en stund, hitta en lämplig partner och dansa. Det blev två danser tillsammans med två överseende damer. Trots flera försök att anamma tretakten i Forró faller jag alltid in i den fyrtakt som jag är uppvuxen med. Glädjen, musiken och närvaron är trots allt viktigare än att stegen sitter perfekt och det är just detta som gör dessa kvällar magiska. Alla får dansa. Även fotografen.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022