© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2024

Det svänger i den gamla pantbanken

Varje lördag bjuder Big T och Ubbe på Bluesjam. Denna lördag var det Tommy Big T Moberg som var värd och presenterade ekvilibristerna, som intog scenen och fick oss i publiken att skrika av förtjusning. Som vanligt en härlig blandning av kända och okända ansikten. Tidigare i år på självaste Trettondagen var jag på plats med kameran och det blev ett reportage, Trettondagsblues på Stampen. Den här gången skulle jag och Ingela bara njuta och ta del av den härliga atmosfären, men kameran var med i fall jag fick feeling. Naturligtvis fick jag det och det blev ett litet reportage även denna gång.

Det är inte bara gamla gubbar i min ålder som övar och praktiserar de traditionella bluestolvorna. Det finns en yngre generation som friskt och fräscht anammat genren. Ville fjorton år, har redan en egen stil, när han moget utmanar gubbarna på scenen och Marcus Rogefeldt, blott 24 år, är redan en etablerad bluesman, men med fler strängar på på sin lyra.

Grunduppsättningen för denna blueslördag var:

Thomas Hammarlund – Gitarr, Magnus Ibsen – Bas, Mathias Lundqvist - Keys och Tommy Moberg - Trummor

Jammet pågår från 14 till 19 och precis som brukligt byts musikerna på scenen ut och det skapas löpande nya spännande sättningar. Portarna slås upp klockan 13 och vill du ha en av de få sittplatserna gäller det att hänga på låset och vara där lite innan.

Thomas Mr Blue Hammarlund

 

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2024