© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Stockwig Power Pride Party - En helt galen show

Oj vilket härligt party det blev. Tillslut kunde ingen sitta still och hela Trädgården förvandlades till en kokande helt underbar gryta. Grace & Nutella var våra guider under kvällen och försökte styra upp sortimentet, men det var inte bara på scenen som det hände saker. Publiken kunde vara minst lika intressant. Att hålla koll på allt från scenen blev tillslut ohållbart och jag tappade kontrollen. Det är endast de som jag kände igen sedan tidigare som jag så här i efterhand lyckats namnge. En som imponerade stort var Adrian Almberg, som gjorde ett fantastiskt framträdande. I ett förhållande med självaste Seymour Bottom är genren naturlig, men tror detta var hans första scenframträdande i ett större sammanhang. Något artistnamn uppfattade jag aldrig.

Förutom en massa aktiviteter som startade redan innan jag kom till Trädgården skulle vinnare utses i kvällens Drag Battle. Best Drag Queen och Best Drag King i en gemensam tävling där juryn beslutade om en vinnare.

Juryn bestod av: Cheviche de Chocho, Eden Lost, Robert Fux och Brenda Mandlar

DJ Båsen bemannades av DJ Asynja, Baby & Yoda (Tommie X & Daniel Berj), Destination Unknown och producenten själv George Chamoun.

Denna Drag Festival såg ljuset så sent som 2018 och har på kort tid etablerat sig som störst, i alla fall i Stockholm. I ärlighetens namn känner jag inte till någon annan Drag Festival som skulle kunna konkurrera. Vi har QX-Galan och olika klubbevent, men ingen festival direkt. Stockwig har sedan starten tagit fasta på all form av Drag. Allt fler arrangörer skapar nu scener där dragkings och olika former av ickebinär drag får samma synlighet som Queens. Stockwig 2021 tycker jag på ett sätt går ett steg till och inkluderar både Cosplay och Performance Art. Kanske tack vare Paulina Wallenberg-Olsson (Grebnellaw) som tillsammans med Ruccola Hängbjörk, Butcher Queen och George Chamoun varit de drivande krafterna bakom festivalen. Grebnellaw och det rödvita universumet spränger verkligen alla gränser och öppnar upp för en vidare syn på konst och vad konst kan bidra med. Oavsett gillar jag festivalens tillåtande inställning. Här blandas fult och groteskt med det vackert späda i en fantasivärld som både skrämmer och attraherar.

Som jag längtat

Även om denna helkväll på Trädgården inte kan jämföras med fyra dagar på Östermalms IP 2019 var känslan densamma och tillsammans med Nadjas Drag Race på Mälarpaviljongen och söndagsavslutning på Patricia med Cést La Vie Sundays kunde Unikaboxen äntligen efter ett förlorat år dokumentera Stockholm Pride 2021. Inget från Pride Park eller Pride Parad, men tre härliga och kärleksfulla arrangemang där Stockwig hade extra allt och redan nu blivit en favorit som jag gärna återkommer till.

 

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021