© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023

Uppvärmning och avslutning

Tyrone Boykins, The King of Energy, med sitt koncept Supa Soca Bass, såg till att dag ett av CPH Carnival 2023 fick en värdig avslutning på Rådhuspladsen. Killen från Brooklyn, New York med tydliga band till København lämnar ingen oberörd. Han provocerar, demonstrerar och sprider Soca Culture på ett inkluderande sätt. Musiken som levereras är gränslös och publiken bjuds på en exklusiv mix. Från soul och latino till reggaeton, afrobeat och modern soca. Med uttalanden som; Remember people…. Thru music we truly all unite, all races….all creed. Use it as a tool to love as you go thru your individual lives, får hans framträdanden djup och mening och skapar en inramning inte helt olik den som våra Svenska missionärer Thomas Gylling och Uncle Eric skapat genom Mosquito och Baracuda. Två som i år fick extra uppmärksamhet efter återerövningen av den Svenska Nationaldagen den 6 juni i Stockholm. Firandet på Smedsudden arrangerades i samarbete med Eden under parollen; att ge Sverige en internationell utblick inom musik & kultur.

Supa Soca Bass levererade och Rådhuspladsen svarade. Det blev en härlig avslutning på en härlig dag innan natten och nattens överraskningar tog vid. Första gången jag träffade detta energiknippa var under Pingstkarnevalen 2019.

Min största behållning och det som ger mig energi och motivation vid sidan av imponerande scenframträdanden är mötet med människorna. Förutom alla möten med artisterna, bekanta från Sambasfären och nya möten i publiken, träffade jag Courtney, en skön tjej från USA. Hon dök sedan upp på K-Lounge och Carnival After Party. Ett härligt möte och några givande samtal. Gammal möter ung och vi kunde dela erfarenheter. Ålder är egentligen bara en siffra. Har du bara ett öppet sinne är det aldrig för sent att lära sig något nytt. Lite ödmjukhet och respekt för andra människor kan ta dig till fantastiska upplevelser och möten som skapar nya insikter. För mig är kameran en nyckel, som i vissa fall kan ge mig tillgång till ett helt livsöde, men nästan alltid skapa ett litet möte.

Frederiksberg inte bara en stadsdel

Frederiksberg är faktiskt en egen kommun insprängd i Københavns kommun och placerad väster om Vesterbro. En rik kommun med stora parker och grönområden. Lite naivt beslutade jag mig för att promenera från Rådhusplatsen och ut till K-Lounge på Allegade 11. Här ute ligger Københavns Zoo och miljöerna längs Pile Allé och Allegade påminner lite grann om vårt Djurgården, med trähus och gammaldags friluftscaféer.

Telefonen hade slut på surf så jag fick lita på min intuition och vad jag tidigare konstaterat. Följde jag bara Vesterbrogade västerut, ända fram till att gatan byter namn till Roskildevej och där svänga höger skulle jag komma fram. Det blev över tre kilometer och en lätt omväg på redan trötta ben, men fram kom jag.

Utanför stod huvudpersonen Tyrone Boykins med Gudfadern (bild till höger) och ett gäng från Rådhuspladsen. Jag hade kommit rätt.

Lokalen var mindre än vad jag föreställt mig. Den maffiga affischen hade skapat förväntningar. Vid ett på natten var dessutom lokalen ganska tom, men succesivt fylldes den på med partypinglor av skiljda slag. Stämningen var skönt avslappnad och min närvaro med kameran var accepterad. När klockan var runt tre kände jag mig färdig. Då var lokalen fylld till bristningsgränsen och partyt kommit igång på allvar. Det blev en taxi hem till hotellet för några timmars sömn innan det var dags för CPH Carnival dag två ute i Enghaveparken.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023