© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Vrålande motorer och stanken av bränt gummi

Kärleken till V8 motorer och gamla goa jänkare finns alltjämt, men det är inte krom och blänkande lack som ger ståpäls när det gäller Street Week Sweden. Här samsas alla typer av bilar och förare som pallar för en veckas racing. Uthållighet är nyckelordet när allt sätts på prov. Fem banor och en sammanlagd transportsträcka på 1 370 km enligt mitt vägval i Google Maps, ställer höga krav och då är inte transporten till start och målgång på Kjula Dragway utanför Eskilstuna inräknad.

Transportsträckorna mellan banorna måste ske med tävlingsbilen och alla reservdelar, verktyg och eventuella mekaniker måste följa med i bilen eller i släpkärra/husvagn. Ingen support från följebilar eller dyligt. Däremot är det tillåtet och varmt rekommenderat att hjälpa varandra om problem uppstår längs vägarna, och det gör det, alltid.

Leif Magnil och sambon Pia Johansson från Filipstad hade ganska nära hem från Eskilstuna efter målgång och avslutande bankett med prisutdelning. De tyckte det kändes skönt när jag träffade dem i gräset efter målgång och obligatorisk burn out på den tillfälliga lilla stripen på Kjula.

Leif är en veteran både i garaget och bakom ratten i dragracing där han tävlat sedan 2012. I år inför Street Week och kategorin True Street blev det en Chevrolet Biscayne. Även den en veteran som gått varm på flera tävlingar. Originalet från 1962.

True Street är den kategori som i regel har flest tävlande eftersom klassreglerna är ganska tillåtande. Begränsningar i däckdimension och att inga rörchassibilar är tillåtna är i princip allt, annars är det fritt fram.

Leif och Pia var nöjd med sin insats och kunde visa upp jämna och fina tider mellan 6,7168 som bäst och 7,4254 som sämst. Det resulterade i en placering i den övre delen av resultatlistan och en snittid på 6,96718. Vann klassen gjorde Micke Svensson från Furuvik i sin röda Corvette, startnummer 109, med snittiden 5,8065.

När oturen är framme

Karin Tägtström från Leksand med sin snygga Plymouth Duster, som jag intervjuade efter Street Week 2019, fick problem redan efter första repan på Kjula och tvingades avbryta. Träffade sambon Peter som berättade att de ändå hade haft en kul vecka som åskådare. Bilen fick stå kvar på Kjula medan paret åkte runt och njöt på de olika banorna och i transportsträckorna. Klart att Karin var besviken. Hela 2020 var en enda lång väntan och nu när samhället så smått börjar öppna upp, tävlingen kunde genomföras, blev det bara en körning innan bilen la av. Men jag hoppas att det inte hindrar henne från att komma tillbaka och köra Street Week 2022. Både hon och bilen, som är så snygg, är värda ett bättre öde. Ser fram emot en revansch.

Den röda Novan levererar alltid

En av Sveriges mest beundrade burnout-konstnärer heter Peter "Bjersan" Bjersbo. Få andra i jänkebilshobbyn har lika många fans som denne underhållare, skrev Sneeky Pete, känd från bland annat Gasoline Magazine, i ett inlägg på Facebook den 12 juni 2018. Novan från 2012 hänger med och levererar i Ultimate Street. En tuff klass med valfri däckstorlek och det mesta fritt, förutom att inga rörchassibilar är tillåtna. Bjersan slutade tvåa med snittiden 5,92804. Vann gjorde Kenneth Evertsson från Bräcke i en Camaro på 5,619.

Snabbast och vinnarbältet till Michael Westberg

Segern var kanske inte helt oväntad. Bilen en Chevrolet S10 har gått som tåget hela säsongen. Street Week 2021 var inget undantag och vinnarsnittet blev 4,61656. Bilen är ett rörchassibygge utfört av Michael själv. Förutom tävlingar på 201 meters banor som här under Street Week har bilen även visat vad den går för på Tierp i år. Med 6,603 och 331,29 km/h hamnar han på en femteplats bland Europas snabbaste enligt European Drag Racing Data Base. Redan under Street Week 2019 tog han sig in i Fyrasekundersklubben med en repa på 4,984 vid tävlingarna på Dala Järna. I år körde Michael fyrasekundersrepor på samtliga av de fem banorna. Grymt som fan.

Sköhetstävling

Inget Crazy Muscle Meet utan en prisutdelning för snyggaste bilen från finbilsparkeringen. Arrangemanget hölls av Tommy Ledberg. Känd bland mycket annat från World of Classics i Tumba där han varit engagerad en tid hos Leif-Ivan.

Ett vrålåk redan från fabrik

När Daniel Carlsson hämtade hem denna Mercedes-AMG GT R fanns 585 hästkrafter nominell effekt under huven som levererade en topphastighet på 318 km/h och en acceleration från 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Kan tyckas hyffsat för en bil som kostar närmare 2 miljoner kronor, men ska du köra dragracing i kategorin Pro Touring behövs lite mer. Direkt efter köpet åkte Mercan in i garaget och V8:an plockades isär för att sättas ihop till det monster som deltog i Street Week 2021. Snittiden på 7,50464 räckte till en sjätteplats och inte så långt från vinnarens 6,81552. Något som Daniel nämnde som en lyx när jag träffade honom var att få medtävlare hade samma comfort under transportsträckorna. AC och ljudisolering gjorde resorna mellan banorna rent behagliga.

Ett kärt återseende på finbilsparkeringen

Jaris Pontiac Starchief Safari fick jag se för första gången utanför Jaana Hemlins fik i Morgongåva tidigare i år. En vacker bil redan när den lämnade fabriken 1955 och nu med fräck färg, flammor och customized en riktig pärla. Jari såg jag däremot inte till denna gång. Bilden nedan till höger.

Lite längre ner möter vardagen, i form av redaktionsbilen, Hot Rod Sverige på grustippen.

 

unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021