© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022

Mitt första besök på Västerås Summermeet

2016 var sista året för Power Big Meet som arrangerats i Västerås sedan 1984 med ett undantag 1986 då träffen arrangerades i Kinnekulle. 2017 ersattes detta i Västerås med Summermeet och med ett Power Meet i Lidköping på Hovby flygplats samtidigt. Kjell Gustavsson initiativtagare och mannen bakom Power Meet AB intervjuas nedan av TV4 ute på Hovby flygfält. Turerna har varit många som lett fram till denna i mitt tycke olyckliga uppdelening. Att förlägga två av landets största bilträffar samma helg känns inte bra, men kan underlätta för kommunerna som har del i ansvaret för ordningen på den för båda arrangemangen obligatoriska nattcuisingen. När Kjell Gustavsson gav upp Västerås och började leta alternativ dök Klas Brink för att rädda Västerås som skådeplats för detta underbara spektakel. När Kjell flyttade Bigg Meet till Lidköping 2017 anordnade Klas sitt Big Meet i Västerås, men nu med det nya namnet Summermeet. Tillsamman är de två raggarträffarna årets höjdpunkt för biltokiga och första helgen i juli lockar besökare från hela världen. Med omkring 20 000 deltagande fordon från 40 olika länder och en publik på närmare 100 000 får nog detta anses som världens största bilträff, numera uppdelad på två orter.

Detta år valde jag Västerås, men nästa år kanske det blir Lidköping. Är du bara det minsta intresserad av bullrande V8:or och glänsande krom kombinerat med verkliga entusiaster som gör allt för att leva ut rockabilly stilen är detta ett måste. En underbar känsla som en bra teaterföreställning eller en medryckande rockkonsert. Bilarna i all ära, men mötet med människorna bakom ratten och i baksätet är minst lika intressant och det som gör dessa träffar levande. Jag älskar verkligen detta och får nog anses som biltokig.

Mer från Västerås Summermeet 2022

Följ länkarna nedan och ta del av extramaterialet från korandet av Miss Västerås Summermeet 2022 och Fredagens Vilda Cruising på Västerås gator.

Intressant utveckling

Hybriden nedan är ett fantastiskt exempel på vad som kan bli resultatet av extremism och hantverkskunnande. Det är inte vad vi normalt kallar en hybrid utan snarare en fusion där dagens teknik och lyxutrustning placeras i ett skal från femtiotalet. Bilbyggaren StevenJärudds Classic Cars i Säter ville ha en bruksbil där han kunde kombinera lite raggarbil med lyxen från en modern BMW. Resultatet ser du nedan en Olds 59 Ninety Eight på en BMW 7 Serie från 2017. Helt otroligt bygge som fått flera utmärkelser redan. Fördelen gissar jag är att den är skattebefriad, slipper besiktigas och bara behöver veteranbilsförsäkras, eller? Det är ju en Olds 59. Dessutom är det en riktig läckerbit.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022