© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

Circus & Burlesque - Backstage

Samarbetet med Christian Gerdes och Lights Event som jag träffade på Patricia, när jag stövlade in för att dokumentera nationaldagsfirandet den 6 juni, skapade helt nya förutsättningar. Förutsättningar att komma artisterna in på livet. Att få delta i förberedelserna och fotografera i logen blev spännande och bilderna skapade en air av mystik och förväntningar. Helt klart en upplevelse utöver det vanliga, att få vara en del av teamet. Circus har för mig alltid förknippats med spänning och dramatik. Clownen som en symbol för utanförskap, fri att håna, är en karaktär som framkallar känslor hos de flesta. I kombination med dragshow och lite burlesque blev detta en kväll som stack ut och för mig en favorit bland sommarens C'est La Vie - Sundays.

C'est La Vie Sundays - On stage

Temat för kvällen den 18 juli som sagt Circus & Burlesque. Christian agerade presentatör och kvällens guide. Adam Spjuth bjöd på två varianter av kameleonten Imaa Queen och var showens sammanflätande värdhenna. Det blev raffigt, fräckt och imponerande. Som helhet en varierande palett av framförande som imponerade stort. Inte bara i det visuella utan även när det gäller texter, sång och egenkomponerad musik. Storm Dunder recencerade jag i ett tidigare reportage, Jazzhands & Musicals Stageless Cabaret på Patricia. Kvällens framträdande var inte sämre. En konstnär som bara växer och tillför ett speciellt djup till allt hen medverkar i.

Ett av kvällens temanummer var Clownen framförd av Seymour Bottoms. Ett nummer med tempo och fart som passerade min kamera resultatlöst. Numret är ändå så symboliskt för denna temakväll och sammanför Circus med Burlesque på ett så skrämmande och träffande sätt att jag ändå vill ha med två bilder. Bilderna är från ett framträdande under Stockwig 2021.

Kvällens show var som helhet mycket bra komponerad där artisterna kompletterade varandra på ett bra och för publiken intressant sätt. Framförallt jämn och alla fick sticka ut med sitt. Ändå hölls showen ihop och inför varje nytt framträdande var publiken spänd av förväntan. Avancerade klädbyten mellan akterna och mitt i framförandet tillhör genren, vilket gör det svårt att planera helheten i tid. Något kan gå snett i logen eller på scen som spräcker ett redan pressat tidsschema. Det är då viktigt att kunna stilla publikens hunger med alternativ. Konceptet har naturligtvis tagit hänsyn till detta. En exemptionellt begåvad DJ såg som vanligt till att ingen hade tråkigt. Andreas Ferronato spelar inte bara plattor. Han spelar sax till plattorna och far runt bland gästerna. Kvällen till ära hade han hjälp av två sångerskor från Vocalettes, Maria och Pernilla. Dessutom gjorde restaurangchefen Leila ett par bejublade framträdanden, så någon dötid var det inte tal om. Fullt ös hela kvällen och natten fram till klockan 05:00. Jag avslutade dock mitt uppdrag vid midnatt.

Tack för mig - på återseende!

Mitt lilla sommarjobb med Lights Event avslutades söndagen den 8 augusti i samband med finalen av Stockholm Pride 2021, men konceptet lever vidare och söndagsklubben på Patrica verkar bli permanent året ut under rubriken C'est La Vie Sundays, så håll utkik, man vet aldrig. Unikaboxen kanske besöker klubben igen, för ett ännu mer avslöjande och intimt reportage. Tack för i sommar gänget! Älskar er alla!

 

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2021

samarbetar med: Lights Event | QX | Patricia