© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023

Burlesque på Bonden Bar

Inget nytt. När Bonden Bar öppnades för 23 år sedan fanns genren med på repertoaren och blev en klubb som flirtade med klubblivet i Paris och Berlin på 1920-talet. Londons varietéscen har också inspirerat utövarna som gör konst av striptease. Atmosfären andas förbjuden lek och publiken är högst delaktig i konststyckena. Tease Easy är ett nytt initiativ arrangerat av Thomas Balestan aka Zizi Buffet.

 

 

 

 

 

 

 

Premiären på Tease Easy den 2 april får ses som en test. När jag pratade med Thomas och barens ägare hoppades de båda på en fortsättning. Inte varje söndag, men kanske varannan månad.

Jag lärde känna Thomas när jag jobbade en sommar hos Christian Gerdes och Lights Event. Lights Event anordnade Cést la Vie Sundays på Patricia varje söndag med Dragshow, DJ och allsång. Thomas var en av de nya unga lovande drugorna som började ta plats i Stockholms showliv. Året var 2021 och Pandemirestriktionerna begränsade utformningen.

Thomas är en naturbegåvning och på scenen är han bedårande. Hans framträdande på Swedish Burlesque Gala i höstas var strålande. Zizi Buffet är charmig, rolig och en underbar conférencier.

Initiativet Tease Easy med en öppen scen skapar förutsättningar för nya att komma in i denna förlovade värld av korsetter, strumpeband och höga klackar. Tillsammans med Poppycocks som har sin scen på Scalateatern fungerar de som talangscouter och förser den etablerade Burlesquescenen med nya talanger. Det roliga är att alla kan vara med och vara sexiga framför en entusiastisk publik.

En söndagsmatiné som ger mersmak

Utbudet i Stockholm växer och möjligheterna blir fler att ta del av dekadensens charm och Burlesque Show. Jag hoppas få se mer av Tease Easy och att fler vågar ta klivet in i denna förlösande och inkluderande värld. Tack för en underbar eftermiddag på Bonden Bar, Bondegatan 1, Stockholm.

För dig som är intresserad av att stå på scenen finns flera spännande vägar att gå om du vill ha lite hjälp på traven. Burleskakademien, Sveriges första och främsta Burleskskola, är en väg. På Facebook kan du följa skolans event Underbart och Bärs om du bara vill titta och ta del av elevernas examensshow på Gamla Enskede bryggeri.

Poppycocks Cabaret på Scalateatern är en annan öppen scen väl värd ett besök. Följ deras evenemang på Facebook.

Men framförallt vill jag se mer av Tease Easy och underbara Zizi Buffet med vänner.

Hoppas vi ses snart igen!

 

get more on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023