© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023

Tease Easy Burlesque

Del två med Club Tease Easy. Jag har blivit smått besatt av denna subkultur. Mycket tack vare möten med olika initiativtagare inom genren och inbjudningar under våren till en rad olika initiativ. Att som fotograf röra sig i denna magiska värld fylld av mystik kräver tillit. En tillit som tar tid att bygga upp. Att få tillträde till logen och vara med under förberedelserna är ett bevis och ett förtroende som verkligen värmer och skapar en känsla av delaktighet. Just delaktigheten är viktig inte bara för mig. Själva essansen i företeelsen Burlesque är delaktighet. I synnerhet på de mindre klubbarna. Avståndet mellan publik och artist är i princip utsuddad och alla har sin roll i showen. Stämningen är familjär och publiken engagerad. Sfären är begränsad och många i publiken uppträder själva. Publik ikväll, artist på en scen imorgon.

Let the show begin

Thomas Balestan som sitt alter ego Zizi Buffet inledde showen med en erotiskt och humoristisk tease. Publiken fick en presentation av kvällens line-up och inför varje nummer fick varje artist en personlig och rafflande introduktion som den väluppfostrade publiken agerade på. Glada tillrop, exalterade skrik och busvisslingar ingår och utan en engagerad publik som stöttar artisterna blir det ingen riktig burlesk show.

Först ut på scenen var värdinnan själv, Zizi Buffet. Med en hel teservis på kroppen gjorde hon sin tease tills bara tepåsarna var kvar. Numret har jag sett förut, men det påverkar inte upplevelsen. Snarare tvärt om.

Scenen är öppen för alla, men alla intresserade får inte plats i en föreställning. Thomas gör ett urval bland dem som intresseanmält sig.

Efter premiären den 2 april har Tease Easy vuxit till sig och redan efter den andra föreställningen annonserades det efter fler volontärer som kan hjälpa till med allt från kittens som servar på scenen till ljud, ljus och biljettkontroll.

Verkligt roligt att Stockholm fått en ny scen, som verkar kommit för att stanna. Även om Burlesk är en smal subkultur verkar det vara en genre på frammarch. Det finns många gemensamma nämnare med andra uttrycksformer och med det inkluderande synsättet att alla kroppar kan svänga vinner burlesk mark och breddar målgruppen. Alla intresserade behöver inte stå på scen. För många kan det vara utmanande nog att bara besöka klubben och insupa stämningen, men har du väl passerat den tröskeln är chansen stor att du blir kvar i denna värld av drömmar, flärd och erotik.

Kvällen bjöd på en maffig show med för mig både kända och okända ansikten. Några av dem återfinns i mina tidigare reportage; Tease Easy Burlesque, Poppycocks Cabaret, Yvette & The Assets och Underbart och Bärs.

Slut på akt ett och en liten paus

En paus med möjlighet till dialog och att fylla på glasen. Efter en flygande start som verkligen höjde temperaturen var det skönt att hämta andan och få lite frisk luft ute på gatan.

Slut för idag, tack för idag

Ännu en söndag med Tease Easy tillända och jag längtar redan till nästa gång. Det blev en svslutande öl i baren och några hjärtliga kramar innan jag lommade iväg till T-banan hemåt. Hemma kunde jag inte låta bli att gå igenom bilderna. Hade jag lyckats fånga känslan eller inte? Det var många bilder och det blev inte så mycket sova den natten.

 

get more like this on unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2023