© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022


Glädje och sorg präglade detta märkliga år

2022 skulle bli året när allting skulle tas igen. Hoppet fanns att restriktionerna skulle försvinna och att vi åter skulle få träffas på ett mer öppet sätt, gå på konsert, resa och fira med vänner ute på stan. Det började bra, men så hände något som satte en viss sordin på hela årets stämning och skapade oanade konsekvenser. Rysslands övergrepp på människorna i Ukraina, i kriget som startade 24 februari, har skapat en situation där många förutom vanmakt känner en otrygghet. En otrygghet som många i ledande ställning utnyttjar för att öka spänningarna och investera i död och förintelse. Vi har sett tendenserna tidigare och resultatet har varit förödande. Det finns inga hjältar i krig. Det finns inga segrar. Det finns bara förlorare.

Många inklusive jag själv trodde nog aldrig att angreppet skulle urarta till ett brutalt krig som fortfarande pågår och som har påverkat balansen i världen, både ekonomiskt och socialt. Dyrare råvarukostnader på grund av ökade oljepriser och elpriser som skenat drev på inflationen, varför Riksbanken här i Sverige blev tvungna att höja styrräntan. Hela det ekonomiska systemet i Väst fick sig en ordentlig känga på grund av beroendet till Rysk gas och olja. Det är sannolikt bara början om man ska tro vår nya folkvalda regering. Det väntar tuffare tider sa Ulf Kristersson i sitt jultal: -Åren framöver kan bli de ekonomiskt tuffaste för vårt land sedan 90-talskrisen och finanskrisen.

I jämförelse med vad som drabbat och drabbar folket i Ukraina är vår situation hanterbar, om vi bara hjälps åt och fördelar resurserna. I allt elände och hat finns ändå kärleken och ännu ett år har jag i olika situationer fått ta del av den genom olika uttrycksformer. Det har trots allt varit ett fantastiskt år där jag både gråtit och skrattat, tillsammans med nya och gamla vänner. I reportagen nedan, 36 stycken, lyser ändå hoppets stjärna inför det nya året och allt som kommer hända då.

Gott Nytt År på er alla!

Uppdatering av samlingarna

Under året har även några av Unikaboxens samlingar uppdaterats. En komplettering i samlingen Besökta kyrkor gjordes efter ett besök i Salems spännande medeltidskyrka och VIP-samlingen har löpande fyllts på med nya små porträtt av människor från inspirerande och fascinerande möten. I början av januari uppgraderades sajten med en ny version, som förbättrade visningen i mobil och de sociala kanalerna har också flitigt använts.

Unikaboxen i sociala kanaler

 

 

unikaboxen.net - your guide to all the fun things in life

© Text och bild Tommy Sörstrand för UNIKABOXEN.NET 2022